hirdetés

Lefülelték a sorozatosan fizetés nélkül távozó "szállóvendégeket"

Az elmúlt napokban az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) több tagszállodájától értesítést kapott, hogy bizonyos „vendégek” távozáskor szó- és fizetés nélkül hagyták el azt a hotelt, ahol előzőleg kellemes napokat töltöttek, ahol ráadásul számos szolgáltatást is igénybe vettek.

hirdetés

Ez a sajnálatos esemény több magasabb kategóriát képviselő 4*-4*superior szállodában is előfordult, miután ugyanazok a vendégek ismételten nagy összegű kifizetetlen számlát hátrahagyva távoztak Észak- és Kelet-Magyarország egyes szállodáiból, közölte lapunkkal a szövetség.

Fenti bejelentéseket követően az MSZÉSZ azonnal értesítette tagszállodáit az eset pontos leírásával, a „vendégek” fényképének közlésével. Ennek, és az egyik tagszálloda éberségének köszönhetően felismerték a sorozatos visszaélést elkövető "vendégeket" és értesítették a rendőrséget, akik megtették a szükséges intézkedést.

Az MSZÉSZ ezúton is köszöni a hatékony együttműködést, s kéri tagszállodáit, hogy hasonló esetben ugyanígy járjanak el.

Ez az eset ismét annak fontosságára hívja fel a figyelmet, hogy a szállodák fizetési garanciát kell kérjenek szobafoglalásnál, a vendég érkezésekor, s részletesen szabályozzák az egyéni és csoportos vendégek számlái rendezésének módját.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk