hirdetés
hirdetés

Fókuszban a turizmus a Magyar Fesztivál Szövetség éves közgyűlésén

A kultúra és turizmus témáit helyezi fókuszba a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) éves közgyűlése és évadnyitó konferenciája, amelyet kedden és szerdán tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

hirdetés

A mintegy harminc szakmai és közéleti személyiség közreműködésével megrendezett esemény kedd délutáni megnyitóján Márta István, a százötven taggal rendelkező MFSZ elnöke elmondta: a konferencia tematikáját a kulturális turizmus különleges és sikeres ágazatainak együttműködése adja.    

Az eseményen kiosztott írásos összegzés szerint a kötetlen kerekasztal-beszélgetések témái között szerepel Budapest, Pécs és Baranya fesztiválélete, kiemelten a fesztiválok minőségének, illetve ezen rendezvények archiválásának kérdése is.    

Márta István az MTI érdeklődésére közölte: a Magyarország a fesztiválokért, a fesztiválok Magyarországért elnevezésű tanácskozáson mások mellett képviselteti magát Valuska László, a Margó Fesztivál és a DunaPest szervezője, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, illetve Fiák Krisztina, a Magyar Turisztikai Ügynökség programkoordinációs igazgatója.    

Összefoglalása szerint kedd délután Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, Szamosi Szabolcs a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve Vikár Csaba, a mohácsi busójárás szervezőjének részvételével tartanak kötetlen eszmecserét.    

Márta István hangsúlyozta, hogy nyolc határon túli magyar fesztivál - köztük a Kolozsvári Magyar Napok és a marosvásárhelyi Vásárhelyi Forgatag, valamint a torockói Double Rise Fesztivál is - kérte felvételét a MFSZ-be.    

Beszámolt arról is, hogy kedd este különleges főhajtással emlékeznek Cseh Tamásra, eddig nem publikált dokumentumok és filmfelvételek bemutatásával.    

A Boros Misi zongorista zenés közreműködésével megtartott megnyitón Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a város fesztiváléletét ismertetve arról beszélt, hogy a baranyai megyeszékhely keresi azt a fesztivállehetőséget, amely a Pécsre jellemző, magas minőségű kulturális arculatot hangsúlyosan tudná megmutatni.    

Az erre irányuló munka elindult, mások mellett Márta István segítségével - tette hozzá. A városvezető egyúttal elismerően szólt a tavaly nyáron debütált, "nagyon sikeres" Zsolnay Fényfesztiválról, amelyet érdekes és újszerű megközelítésű eseménynek nevezett.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai