Fővárosi fejlesztések

Nagyrészt a fapados járatoknak köszönhetően csaknem 1,3 millióval nőtt az elmúlt két évben a budapesti vendégéjszakák száma, ami ismét a szállodaépítésre irányította a befektetők érdeklődését. A következő években négyezer ággyal bővül a szállodai kapacitás a fővárosban. Az összesen mintegy 50–55 milliárd forint értékű beruházás során főként a 4 és 5 csillagos kategóriában bővül a kínálat. A főváros környékén is számos turisztikai projekt átadása várható. A többi régióban zajló fejlesztésekről következő lapszámukban számolunk be.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

'

További bővítés a luxuskategóriában

A néhány évvel ezelőtti luxusszálloda-építési boomot némileg visszafogták a 2001-es terrortámadás következményei és a szükségszerű kapacitás-túlkínálat, ezért a Gresham Palace és a Royal átadása után a New York Palace megnyitása már éveket váratott magára. Most azonban újra megélénkült a befektetői kedv. Az elkövetkező években több ötcsillagos ház építését is tervezik.

Az Úttörő Áruház elbontásával felszabadult 22 500 m2-es telken irodaház és ötcsillagos szálloda létesül 177 szobával a pinceszinteken mélygarázzsal. Az ingatlan átadását 2007 első felére tervezi a német befektető, a Terra Consult GmbH tulajdonában lévő Pretium Ingatlan Kft. Bár a lebontott Úttörő Áruház épülete nem élvezett műemléki védelmet, a Kossuth Lajos utca képe igen, ezért a városvédők hibának tartották az épület lebontását. Az egykori áruház díszét, a Kovács Margit tervezte, mozaikkal kirakott aranyhalas medencét sikerült megőrizni, amely az épülő szálloda halljában kap helyet.

Irodaházzal és kereskedelmi központtal is kiegészülő ötcsillagos, 230 szobás hotelt húznak fel a Blaha Lujza téri sajtószékház helyén is. A 9 milliárd forintból megépülő hétszintes Europeum alatt négyszintes mélygarázs húzódik majd. A hotel különlegessége, hogy átlagosnál nagyobb, mintegy 55 m2-es szobái lehetővé teszik a vendégek számára a több hónapos tartózkodást. Az üzleti szállodának szánt létesítmény legnagyobb konferenciaterme 210 m2-es lesz. Az épület a tervek szerint 2007 utolsó negyedévében nyit. A projekt beruházója a korábban jellemzően irodaépületek fejlesztésével foglalkozó Ablon Kft.

Kempinski helyett Baglioni

Idén nyárra kellett volna befejeződnie a Rác fürdő felújításának, és megépülnie mellette az új szállodának. A létesítmények átadására azonban leghamarabb 2007 nyár elején kerülhet sor. A késés egyik oka, hogy a régészeti feltárás során nem várt török kori emlékek bukkantak elő, másrészt új üzemeltetőt kellett keresnie a beruházó Rác Nosztalgia Kft.-nek, mivel a Kempinskivel korábban kötött szerződést közös megegyezéssel felbontották. Azóta új megállapodást írtak alá az olasz Baglioni társasággal, amely Olaszországban, Franciaországban és Londonban üzemeltet exkluzív butikszállodákat. A Kempinski a fürdőt is üzemeltette volna, a Baglioni azonban kiszervezi a működtetést. A 60 szobás ház 2 milliárd forintból épül, a fürdőt pedig több mint 2,6 milliárdból újítják fel, amelyhez az állam 750 millió forint támogatást nyújt. A fürdőben a bontás során egy különlegesen szép zuhanycsarnokra bukkantak a régészek, amelyet levéltári rézkarcok alapján állítanak helyre.

Regent Hotel lesz a Balettintézetből

A sokáig a Balettintézetnek otthont adó Drechsler-palotában Opera Plaza néven nyit meg a régóta tervezett ötcsillagos superior szálloda a tervek szerint 2007 végén. A műemléki védettség alatt álló épületet eredeti formájában állítja helyre a tulajdonos-beruházó holland Plaza Centers Kft. 2,5 milliárd dollárból. A Hajógyári-sziget fejlesztésében is közreműködő, eddig főként bevásárlóközpontokat építő társaság 205 szobát alakít ki az épületben, amelynek Andrássy úti nyitott oszlopcsarnokában, ahogyan a századelőn, ismét kávéház működik majd, annak eredeti formájában. A luxusszálloda üzemeltetője az amerikai Carlson Hotels Worldwide portfóliójába tartozó Regent Hotels lesz, amely Európában eddig csak Berlinben és Zágrábban nyitott házat.

Szépen csillog a négy csillag

Nagy a mozgolódás a négycsillagos házak piacán is. Augusztusban nyit Budapest belvárosában a Zara Hotel Boutique, 74 magas színvonalú standard szobával és superior lakosztályokkal. A szálloda igazgatója Ladányi Erika lesz. A létesítmény tulajdonosa és üzemeltetője, a Zara Hotel Kft. további Zara szállodák nyitását és üzemeltetését tervezi. A Bem rakparton álló egykori Energiagazdálkodási Intézet épületében is szállodát alakítanak ki, mintegy 4,5 milliárd forintos ráfordítással. Az épület külsejét megtartja, csak belső elrendezésében újul meg. A magánszemélyek tulajdonát képező 175 szobás, négycsillagos hotelt az Accor Pannonia üzemelteti majd Novotel Danube Hotel néven. A létesítmény átadása idén ősszel várható.

Design hotel a Vár aljában

A Budai Vár aljában 2006. december elejére tervezik a négycsillagos Lánchíd 19 Hotel nyitását. A hat lakószintes szállodában 45 szobát és három lakosztályt alakít ki a tulajdonos- beruházó Duna-Resort Kft. Az üzleti szállodának szánt létesítményben három kis konferenciaterem is helyet kap. Legkisebbikük érdekessége, hogy a pince szinten eredeti középkori falak határolják. Az építészeti kísérletként is felfogható ház homlokzata előtt harmonikaszerűen mozgatható üvegfal fut majd, amely esténként váltakozó színű megvilágítást kap. Az üzemeltetést a Duna-Resort Kft. látja el, amely franchise rendszerben csatlakozik a világszerte 140 független szállodát tömörítő Desing Hotels AG-hez.

A VI. kerületben, a Podmaniczky és a Vörösmarty utca sarkán épülő négycsillagos Hotel Rosslyn is a Design szállodalánc tagjaként üzemel majd előreláthatólag 2007 elejétől. A műemléki védettség alatt álló egykori szabadkőműves székházat két tetőtéri szinttel bővíti az Europeumot is építő Ablon Kft., ami 74 szoba kialakítását teszi lehetővé.

2007. február 15-én 52 szobás, négycsillagos szállodát nyit a Király utcában az eddig főként középkategóriás szállodákat üzemeltető Mellow Mood Csoport. A minimalista dizájnnal berendezett, hangulatos Budapest Central Hotelt bérleményként üzemelteti majd a társaság. A beruházó Hotel Happy Day Kft. 1,5 milliárd forint ráfordítással alakítja ki a szállodát. A városlátogató egyéni vendégek és üzleti utazók igényeire pezsgőfürdővel, szaunával, konferenciateremmel berendezkedő létesítmény igazgatója Blandl Judit lesz.

Aquaworld az északi Duna-hídnál

Budapest IV. kerületében, a tervezett északi M0-s Duna-hídnál, 8,3 hektáron épül meg 2008 februárjára az Aquaworld hotel és élményfürdő. Az épületkomplexumban négycsillagos, 309 szobás wellness-szálloda és Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb fedett élményfürdője kap helyet. Az ázsiai ihletésű hotelben executive szintet és egy 550 fős konferencia- és rendezvénytermet is kialakítanak. Beruházója az eddig főként lakóparkokat építő Interestate Ingatlanfejlesztő Zrt., üzemeltetője a Platinum Hotels Kft. lesz, amely franchise szerződéssel ötcsillagos Ramada Plazaként működteti majd a hotelt.

Szálloda műemléképületből

Az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán álló műemléképület felújításával és bővítésével 50-60 szobás, négycsillagos szállodát fejleszt az eddig főleg autószalonokat építő Budapest Motors Kft., a spanyol tulajdonú General Estate Kft. megbízásából. A beruházók hangulatos butikszállodát szeretnének létrehozni, amelynek építészetében találkozik a tradíció és a modernitás. A 2008 végén megnyíló szálloda elsősorban az üzleti vendégeket célozza meg szolgáltatásaival, üzemeltetője várhatóan egy olyan európai szállodalánc lesz, amely eddig még nem nyitott házat Magyarországon.

Budán, a Malom-tó mellett, az egykori népgőzfürdő műemléki romjain 4 csillagos, 16 szobás exkluzív szálloda épül fürdővel. A védett épületet az eredeti állapotnak megfelelően visszaállítják, abban kap helyet a fürdő, mellette egy modern szárnyban alakítják ki a szobákat. A fejlesztés az év végén indul az Sz&Sz Kft. és a Török Fürdő Kft. közös megbízásából. Az utóbbiban tulajdonosi hányaddal rendelkezik a budapesti étteremmágnás és raliversenyző, Szalai Balázs. A szakember kizárólag egyéni utazókra számít, külföldről nyugat- és észak-európai vendégeket vár. A fürdőszálló legkorábbi átadása 2008-ra várható.

A középkategória felső széle

A fővárosi háromcsillagos kategória lassabb ütemben gyarapszik, mint a négy- és ötcsillagos házak köre. A Mellow Mood Csoport is elégedett már jelenlegi portfóliójával, és a piaci igényeknek megfelelően inkább a négycsillagos kategória felé kacsingat. Profiljához azért hű marad, és jövőre is nyit középszínvonalú házat, ez azonban közelebb áll majd a négycsillagosokhoz, mivel superior kategóriájú lesz. A 60 szobás Atrium Hotelt egymilliárd forintból építik a Csokonai utcában. Üzemeltetni szintén egyik saját társaságuk, az Inn-Side Hotels Kft. fogja. A vezeték nélküli internettel, konferenciateremmel rendelkező, modern szálloda egyaránt számít a corporate vendégekre a szabadidős és városlátogató turistákra. A 2007. február 15-én nyíló létesítmény igazgatója Schwindt Andrea lesz.

Alker Imre, a Hotel Hold igazgatója fontosnak tartja, hogy hamarosan újabb és magasabb minőségű szobákkal bővülő szállodájuk továbbra is a háromcsillagos kategóriában maradjon. Legfőbb célcsoportjuk, az interneten foglaló egyéni vendégek ezt a kategóriát keresik, az V. kerületben pedig a Hold az egyetlen háromcsillagos létesítmény. Az igazgató szerint évi 15-20 százalékos forgalomnövekedésük éppen helyzeti előnyüknek köszönhető. A szálloda tulajdonosa, a Shalom Szállodaépítő- és Üzemeltető Rt. megvásárolta a hotel melletti ingatlant, és egybenyitja a két épületet, így a Hotel Hold jövő nyárra a jelenlegi 28-ról 70 szobásra bővül. A fejlesztésre egymilliárd forintot fordítanak, amely során a ház konferenciatermekkel, masszázsszobával, jakuzzival is kiegészül.

Tartózkodás prolongálva

Az apartmanhotelek szegmensében látványos felfutásnak lehetünk tanúi. Budapest szívében, a grandiózus méretű Madách-házban tízszintes, exkluzív apartmanszálloda épül. A beruházó Sabor Kft. eddig főként belvárosi lakóépületek megvalósításában vállalt szerepet. A 2006 augusztusában megnyíló 45 apartmant magában foglaló házat az ausztriai székhelyű Starlight Hotel Group üzemelteti majd. A szállodavállalat, amely fővárosunkban már üzemeltet egy apartmanhotelt, 2006-ban Berlinben és Prágában is nyit egy-egy egységet.

Az első magyar Summit Hotel

A Dob utcában 2007. október 1-jén nyíló ötcsillagos Queen's Court Hotel & Residence apartmanhotel exkluzivitásával kiemelkedik majd a jelenlegi budapesti kínálatból. A 72 apartmant és lakosztályt magában foglaló, izraeli tulajdonú szálloda formavilága elegyíti a monarchia korabeli elemeket és a modern megoldásokat. A kerttel, fürdővel és fitneszrészleggel rendelkező ház elsősorban a hosszabb tartózkodásra érkező vendégekre, a legmagasabb igényű corporate ügyfelekre és az incentive szegmensre épít. Ez lesz az első Summit Hotel hazánkban, amely a világ legjobb független luxusszállodáit tömörítő Preferred Hotel egyik márkája. A szálloda igazgatója Raoul Gransier lesz, aki korábban az Andrássy Hotelt vezette. A pre-opening feladatokat a Platinum Hotels Kft. látja el.

A Ferenciek terén álló impozáns Klotild-palota egyik szárnyában szintén luxuskategóriájú apartmanszálloda kialakítását tervezik 2008-ra. Az ingatlant egy Sifim nevű, háztartási alkatrészekre specializálódott olasz családi vállalkozás vásárolta meg, amely 32 egységet hozna létre a Palazzo Klotildban.

A Budai Várban is épül egy 28 egységből álló apartmanszálloda. A Fortuna Fogadó névre keresztelt hotelt az egykori Fortuna Fogadó és Ivó épületében alakítják ki, és megnyitásának 225 éves évfordulóján, 2006. november 26-án adják át. A tulajdonosberuházó- üzemeltető Fortuna Apartman Kft. a műemléképületben található freskókat is helyrehozza. A várhatóan négycsillagos kategóriát képviselő, 2 milliárdos ráfordítással megvalósuló hotel elsősorban a több hónapra érkező üzleti turistákat várja.

A mosonmagyaróvári Island Kft. szintén négycsillagos apartmanházat épít a Hársfa utcában közvetlenül a Royal apartmanháza mellett. A tervek szerint idén decemberben megnyíló létesítményben 24 különböző nagyságú, konyhával felszerelt lakóegység kap helyet. Az aparthotelt az egyik most épülő repülőtéri szállodában is érdekelt Airporthotel Kft. üzemelteti, amely elsősorban az üzleti utazók és a városlátogató baráti társaságok, családok érdeklődésére számít.

Sajtóértesülések szerint további apartmanszállodák épülnek a Benczúr, az Ó és a Király utcában is, a tulajdonosok és az önkormányzatok tájékoztatása alapján azonban ezek nem turisztikai célokat szolgálnak majd, hanem lakóingatlanok lesznek.

Fellendülés Pest környékén

A főváros környéke, a Budapest– Közép-Dunavidék régió is számot tart az ingatlanberuházók érdeklődésére. A Ferihegyi repülőtér közvetlen közelében az Optotel Kft. 550 millió forintos beruházással Stáció Airport Alliance Hotel néven 31 szobás, háromcsillagos szállodát nyit június közepén. Fancsali Gábor értékesítési és marketingigazgató lapunknak elmondta, elsősorban a vidékről induló utasokra, a vecsési cégekhez érkező üzleti vendégekre, a légitársaságok személyzetére és a tranzitutasokra számítanak. A hotel különlegessége, hogy korszerű és energiatakarékos technológiával üzemel.

2007 nyarán nyílik a háromcsillagos Airport Hotel Vecsésen, amelynek beruházója és üzemeltetője, az Airporthotel Kft. november óta már működteti a leendő ház szomszédságában a kéthektáros Ferihegyi fapados parkolót, amelynek igénybevételével a jelenlegi reptéri parkolási díjakhoz képest 50 százalékos megtakarítást érhet el az utas – tudtuk meg a Kft. ügyvezető igazgatójától, Saller Róberttől. A 120 szobás hotel elsősorban tranzitszállásként üzemel majd a vidékről induló utasok számára, de üzleti vendégek fogadására és a beutazók igényeire is berendezkedik. A létesítményt banki hitelekből, kétmilliárd forintos ráfordítással építik. A szálloda a City Partner Hotellel kötött franchise szerződést az üzemeltetésre.

Októberben Cegléden is új négycsillagos szálloda nyitja meg kapuit Hotel Aquarell néven a fürdő szomszédságában. A háromszintes, 93 szobás létesítmény egyik szintjének összes szobája akadálymentesített lesz. Tíz fürdőszobában a ceglédi gyógyvizet is élvezhetik a vendégek. A ház saját fürdővel, gyógyászattal, wellnessközponttal és konferenciateremmel rendelkezik. A fejlesztésre 2 milliárd forintot költ a tulajdonos- beruházó, soproni Budai Út Invest Kft. A pre-opening feladatokat a HONinfo Turisztikai Üzletviteli Tanácsadó Kft. látja el, amelynek ügyvezetője, Holczer István az igazgatói feladatokat végzi, Holczer Ágnes pedig az értékesítésért és marketingért felelős. A szálloda a Best Western lánc tagja lesz.

Az önkormányzat megbízásából egy magánbefektető 60 szobás szállodát alakít ki a gödöllői egykori járási hivatal szecessziós épületében 2007 novemberére.

A frissen átadott esztergomi élményfürdő mellé két szállodát is építenek, és felújítják, illetve átalakítják a város szívében régóta üresen álló Fürdő Szállót, amelyet a tulajdonos önkormányzat konferencia-központként szeretne hasznosítani. A Finta József által tervezett élményfürdőhöz közvetlenül kapcsolódó, 110 szobából és apartmanból álló négycsillagos szállodát várhatóan 2007-ben adják át.

2007–2008-ban nagyszabású turisztikai fejlesztések elé néz a Duna-menti Pilismarót. A Dunai Jacht Klub Kft. jachtkikötőt, motelt és négycsillagos kempinget épít, a GC Europ Kft. pedig 60 millió eurós ráfordítással 145 hektáros golfpályát és 300 ágyas szállodát alakít ki.

Grandiózus turisztikai beruházás alapjait képezi az Ybl Miklós által tervezett turai Schossberger- kastély is. Az épület tulajdonosa, a Tura Invest Kft. 2008 végéig új, 120 szobát magában foglaló, ötcsillagos wellnesz- és konferenciaszállodát épít a kastély mellett, 2010-re pedig renoválja a kastélyépületet, ahol a luxuskategóriájú szobák is helyet kapnak. A beruházás első két üteme 4 milliárd forintos ráfordítással valósul meg. További 10 milliárd forintból 2013-ra több lépcsőben golfpályát, golfapartmanokat és villaparkot alakítanak ki, megvásárolható ingatlanokkal.

Terv szintjén

A budapesti Le Meridien épületének tulajdonosa, a CEE Hungary a József Nádor téri műemlékvédelem alatt álló Nádor-házzal kapcsolatban gondolkodik szállodafejlesztésben, de a korai stádiumra való tekintettel egyelőre nem árult el részleteket. Előkészítés alatt áll az a projekt, amelynek keretei között négycsillagos wellness-szálloda épülne a Kopaszi Gát környékén. A beruházó Öböl 11 Kft. a 10 hektáros Duna-öböl partjára tervezi a létesítményt hatalmas zöld környezettel, sportpályákkal, plázzsal.

Befektetőre vár, és uniós forrásokra pályázna szállodaépítési terveinek megvalósításához a Szent Imre Kórház. Területén 49 fokos vizet találtak, amely gyógyvízként alkalmazható mozgásszervi és nőgyógyászati panaszokra. A megvalósíthatósági tanulmány alapján négycsillagos, 150 szobás, gyógykezeléseket és komplex orvosi kezeléseket kínáló szálloda épülhetne a kórház területén rendelkezésre álló 10 ezer négyzetméteren, mintegy 3,5-5 milliárd forintos ráfordítással.

A tanácsadó nem tart túlkínálattól

Andrea Sartori, a KPMG turizmus, szabadidő- és utazásszakcsoportjának regionális vezetője szerint nem csoda, ha megélénkült a beruházói kedv a budapesti aparthotelek iránt, hiszen idáig rendkívül szűkös volt a kapacitás ebben a szálláshely- kategóriában. Az elkövetkező években néhány száz szoba létesül ebben a szegmensben, amelynek volumene azonban még a bővüléssel együtt is jóval elmarad a Prágát jellemző kínálattól. A multinacionális vállalatok mindenesetre igénylik, hogy Budapesten is az ilyen, több hónapos tartózkodásra berendezkedett speciális hotelekben helyezhessék el felsővezetőiket. Ahogyan 2001 környékén, a most következő években is épül jó néhány ötcsillagos szálloda Budapesten, a kapacitás azonban korántsem nő olyan jelentős mértékben, mint az ezredforduló után. A szakember nem tart túlkínálattól, tekintve, hogy az elmúlt években gyorsabban nőtt a kereslet, mint a kínálat. A kereslet további növekedéséhez pedig a Budapesten tervezett 5000 fős kongresszusi központ is hozzájárul majd. A hazai piacon még csak két éve debütált diszkont-légitársaságok bőven ígérnek még potenciált a fővárosi szálloda beruházások terén – véli Sartori, aki arra is rámutat, hogy a fapadosokkal érkező utasok – köztük főként a mára már második legfontosabb célcsoporttá gyarapodott britek – a négy- és ötcsillagos kategóriájú szállodákat is meg tudják fizetni. Így érthető, hogy a magasabb színvonalú házak piaca gyorsabban fejlődik, mint a középkategóriás szegmens.

'

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.