Főzz, egyél, bulizzál!

Persze, megint nem olvastam el rendesen a meghívót, és valahogy úgy képzeltem, profi szakácsok főznek majd finomakat a konyhán, a meghívott vendégek meg - a Quaestor Csoport üzleti partnerei és néhányan média világából -kuktáskodnak egy keveset, és máris ülhet asztalhoz mindenkii, mert jöhet a vacsorára szánt többféle fogás.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Azonban június 4-én este, a GastroArt-Elektrolux Élménykonyhán ehhez képest alaposan megfordult a világ: két vidéki szállodából– Győrből és Mátráházáról – érkezett profi szakácscsapat csak segítette a főzést, a tűzhelyek körül a fakanalakkal valójában a vendégek tüsténkedtek.

 Többféle étel elkészítése közül lehetett választani. A győriek által preferált szigetközi marinált ponty madársalátával, jégcsapretek carpaccio-val már a nevében elrémített, valahogy úgy képzeltem, ha addig nem engednek ki a főzéshez egyébként tökéletesen felszerelt élménykonyháról, amíg nincs kész, mondjuk, a jégcsapretek carpaccio, akkor lehet, akár egy hétre is ottragadok.

 Inkább a könnyűnek látszó, mátraiiak által (melegen) ajánlott erdei gombalevest választottam, azt gondoltam, ezzel azért tán nem tévedhetek olyan nagyot. Bár azt azért nem gondoltam volna, hogy egy valamire való gombalevesbe tennék babérlevelet (nem is egyet!), ahogy a recept alapján a mátrai séf ajánlotta.

 A mi csapatunk különben a következőket állította elő: mátrai szarvas sonka, utána az említett leves, majd hálóban sült sertés szüz cukkini lángossal és zöldségekkel és desszertként túró „Raffaello”. Ne kérdezze tőlem senki, mi lehet ez a desszert, mert csak azt láttam, hogy a HR-esek világából érkezett (szerencsére a konyha világában is otthonosan mozgó) csapattársaim egyre csak görnyednek mindenféle epergombócok, meg rebarbara öntet fölött.

A másik csapat lime habját viszont kóstoltam: isteni volt. Ők egyébként előtte csirkemellet burgonyahajóval (!!) tálaltak fel, és szárnyas velouté-t is készítettek hozzá (ez utóbbit, ha agyonvernek, sem tudnám pontosan elmagyarázni, hogy vajon mi a csuda lehet...)

Mindegy, a lényeg, hogy végül minden időre elkészült, és az egyre magasabbra hágó jókedvben, maga a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior igazgatója, a ház főszakácsa, valamint az ETO PARK HOTEL**** főszakácsa és helyetteseik, és a Quaestor Csoport marketing managere szervírozták a vidám, felszabadult és a tűzhelytől végre elszabadult társaságnak az igazán megérdemelt, finom vacsorát, és szedték le a terítéket.

Forrás: Vendég & Hotel


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.