hirdetés
hirdetés

Francia „Rendez-vous” Bécsben

Most először került megrendezésre az újszerű mega-rendezvény, amelyen 65 francia szolgáltató ismertette kínálatát a meghívott közép-európai partner irodák képviselőivel a bécsi Hotel Park Royal Palace rendezvénytermében.

hirdetés

Az eseményen, amelyet C. Foulquier, az Atout France Ausztria és Közép Európa menedzsere hívott életre, húsz francia síterep, tíz szálloda-csoport, tíz helyi és térségi turisztikai hivatal, beutaztató irodák, műemlék városok, kastélyok, éttermek kirándulás szervezők mellett Párizs tömegközlekedési vállalata, egy illatszergyártó cég és bevásárló központ is színesítette a választékot.

A sikeresnek bizonyult találkozón az osztrák, cseh, szlovák, magyar, szlovén, román és horvát partner irodák képviselői nemcsak a workshopon folytattak üzleti megbeszéléseket. A fergeteges hangulatú, franciásan szellemes és könnyed partner partin a barátkozásnak is jutott idő. Francia italok és ételek felszolgálása közepette a színpadon zajlott az élet: lehetett fényképezkedni a legújabb Citroen modell mellett és Cannes filmcsillagaihoz hasonlóan kézlenyomatot készíttetni.

Nézze meg galériánk képeit!

A magyarországi képviseletvezető, Elisabeth Parragh-Pataki által szervezett fiatal magyar tervezők francia indíttatású kreációit felvonultató divatbemutatót követően a táncparkettre özönlöttek a résztvevők. Ez volt a „barett”-ek éjszakája, hiszen minden ország képviselői más és más színű fejfedővel ropták a táncot.

Vendégvonzó műemlékek, témaparkok

Franciaország tavaly 3 százalékkal több beutazót fogadott, 80 millió külföldi vendéggel továbbra is világelső. A turizmusból származó bevételek tekintetében a harmadik helyen áll az USA és Spanyolország mögött, de teljesítményével így is megelőzi a francia autóipart. Kiváló földrajzi adottságai mellett világszerte csodált műemlékei, múzeumai látogatására sereglenek a turisták, a Versailles-i kastélyt évente 6,5, a Mont Saint-Michel apátságát 3,5 millióan keresik fel. A jelenkori vonzerőt képviselő Disneyland Paris, a Parc Asterix, a Futuroscope és egyéb témaparkok szintén milliós közönséget vonzzanak.

Idén számos nagyszabású létesítmény (Rhine-Rhone szuperexpress, új Toulouse Lautrec Múzeum Albiban, Louvre "fiók" Múzeum Lensben) megnyitása mellett Marseille már készülődik 2013-ra, amikor Európa Kulturális Fővárosa lesz. Rousseau 300., Szent Johanna 600. születési évfordulóját ünneplik, de nem marad ki a sorból a tavaly UNESCO Világörökségi listára került francia gasztronómia fesztiválja sem.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai