hirdetés
hirdetés

Furcsa túrák Csernobiltól a bolíviai börtönökig

Ha valaki azt gondolja, hogy már mindent látott és elege van a klasszikus turistalátványosságokból, ideje áttekintenie a Tourism Review furcsa túrákat tartalmazó összeállítását. Látogasson gabonaköröket, gyilkossági helyszíneket, bűzölgő csatornákat vagy menjen Csernobilba!

hirdetés

Egyesült Királyság

 Az átlag turista általában britpop-ra, délutáni teára és a Big Ben-re asszociál a brit szigetekkel kapcsolatban, de talán akadnak olyan utazók is akik különös vonzalmat éreznek a paranormális tevékenységek iránt. Számukra az Egyesült Királyság ideális helyszín, hiszen a briteknél történnek leggyakrabban állítólagos UFO-látogatások. Gondoljunk csak a látványos gabonakörökre, de fanatikusok a misztikus Stonehenge-et is összefüggésbe hozzák az űrbéli látogatókkal. Ma már lehetőség van rá, hogy szervezett túra keretén belül keressük fel ezeket a misztikus helyszíneket, közben pedig hallgathatjuk a helyi UFO-szakértők megmagyarázhatatlan történeteit. 

Las Vegas, USA

Habár manapság Las Vegas-ról nem a bűnözés és gyilkosságok jutnak eszünkbe (annál inkább fényárban úszó szállodák és kaszinók) néhány évtizeddel ezelőtt, még a maffia kezében volt Sin City bűnös városa. A korabeli gyilkosságok és bűnözők törzshelyeit magában foglaló túra során egy egészen új perspektívában látjuk majd Las Vegas városát. 

Ukrajna

Ma már lehetőség van arra, hogy ellátogassunk az 1986-ban bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa helyszínére. Az egykori atomreaktor környékén még ma is tapasztalható radioaktív sugárzás. A túra során eljuthatunk a a 20 mérföld hosszúságú elzárt zóna több pontjára. A hírhedt 4-es reaktort 100 méteres távolságon belül szemlélhetjük meg, pihenőt pedig a  szinte eltemetett Kopachi faluban tarthatunk.

Fotó: tumblr
Fotó: tumblr

Párizs, Franciaország

Párizsról a kellemes parfümök, friss croissantok és francia borok aromás illata jut eszünkbe leginkább. Ha azonban  a földfelszín alá erszkedünk rögtön megcsap minket a szennyvíz csatornák bűzölgő szaga. Miután leértünk Párizs labarintisszerű katakombahálózatába egy új arcát ismerjük meg a francia fővárosnak. 

San Pedro börtön, Bolívia

Turistaként lefizethetjük La Paz város bűnözőit, hogy körbevezessenek minket a helyi börtönben. Habár a hatóságok hivatalosan nem engedélyezik, némi ügyességgel könnyen bejuthatunk a San Pedro börtönbe. A hely különlegessége, hogy az elítélt bűnözők családja is a börton falai között éli mindennapjait. A rátermett lakók igazán jó körülmények között élnek, de a kevésbé szerencsések lakótársai patkányok is lehetnek.

Mumbai, India

A megszokott indiai turistaútvonalak elsősorban templomokat, kulturális és történelmi helyszíneket érintenek. Akik ennél többre vágynak betekintést nyerhetnek a bollywood-i filmgyár kulisszatitkaiba. Az évente több, mint 800 filmet készítő indiai filmstúdiók örömmel várják az érdeklődőket szervezett túráikon. 

Fotó: Tumblr
Fotó: Tumblr

Jamaica

A gyönyörű üdülőközpontok és a kristálytiszta tengervíz egyértelműen Jamaica jellemzői. Arról sem szabad azonban megfeledkezni, hogy a karib-tengeri szigetország a reggae szülőhazája is. Így nem véletlen, hogy több túra is szerveződött a reggae legenda Bob Marley köré, melyek során még titkos marijuána ültetvényeket is láthatunk. 

(forrás: Tourism-Review)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk