Ha megkóstolod ezt a burgert, akkor jöhet az újratervezés

Elérkezik az ember életében a pillanat, amikor rádöbben, amit eddig burgerként evett, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy burger. Legalábbis, ha betévedsz Bobby Flay egyik Burger Palace nevű etető helyére, és eléd teszik a rendelt húspogácsát, elég csak rávetned egyetlen pillantást, már abból látszik, hogy ez egy másik burger, nem az, amit eddig annak ismertél.

Robert William „Bobby” Flay amerikai sztárséf, ismert vendéglős és tévés személyiség 2008-ban alapította, és attól kezdve sorban nyitotta az Egyesült Államok területén Bobby Burger Palace (BBP) néven helyeit – elsősorban bevásárlóközpontokban bérelve területet üzleteinek. A helyek designja, teljes berendezése, a kiszolgálás módja, koncepciója és elsősorban a kínált fogások mindenütt ugyanazok láncánál: kivétel nélkül angus marhából készülnek a marhahúspogácsák, a sült krumpli gyakran édesburgonya alapú lehet, a saláta háztáji gazdaságból érkezik, és a krumpli mellé kínált mustáros-majonézes mártás Flay saját, titkos receptje alapján készül.

Van is rendesen sor egész nap üzleteiben. Először megrendeli a betévedő, amire vágyik, fizet (nem keveset), kap egy táblát számmal, aztán keres magának helyet a hosszú asztalok valamelyikénél, és türelmes várakozásba kezd. Némi idő elteltével megjelenik az egyik felszolgáló, kezében tálcán egyensúlyozva a kifizetett ételt, és máris kezdetét veheti a lakoma. Ami nem akármilyen: a hús omlós, isteni ízesítésű, hozzá a sült krumpli, a mártogató mesés.

Bobby Flay burgerei Amerika-szerte keresettek, jelenleg 19 helyen található BBP az Államokban, és ahol csak újabb üzletét nyitja a mester, ő maga is beáll egy-két hétre a konyhára a nyitást követően, hogy kedvet csináljon a környékbelieknek burgereihez. Azonban számolni – a burgerek elkészítésén kívül – ő is tud. Ennek egyik eklatáns példája, hogy New Yorkban, ahol az egyik első üzletét nyitotta, nemrégiben be is zárta, mert a tulajdonosok brutál módon felemelték a bérleti díjat, Bobby Flay válasza pedig erre az volt, hogy akkor tartsák meg az üzletüket.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.