hirdetés
hirdetés

Díjat kaptak a kiváló vendéglátók

Hazajáró Falufesztivál a FATOSZ-szal

A megyével, több településsel és más támogató szervezetekkel összefogva Hazajáró Falufesztivált rendezett szeptemberben a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) Egerszalókon.

hirdetés

A vendégvárók szüreti hangulatot teremtve helyi ételkülönlegességekkel, a környék kiváló boraival, zenével, néptánccal, énekekkel várták az odalátogatókat. A sokadalomban ott álltak a térség kézműveseinek sátrai és az „Aranytőke Borverseny” eredményhirdetésére is itt került sor. A Falufesztivál arra is szolgál, hogy bemutassák a település új létesítményeit. A frissen átadott, pályázati támogatással felújított Sáfrány utcai barlangházak berendezett skanzenként, kézműves-műhelyként és rendezvényhelyszínként működnek. A „Gyógyvizek völgyében” nyáron adták át a négycsillagos Saliris Resort szállót is, melynek egyik konferenciatermében tartott sajtótájékoztatón Dr. Csizmadia László, a FATOSZ elnöke, hangsúlyozta a falusi turizmusnak a fenntartható térségfejlesztésében, a hagyományőrzésben, a helyi termékek értékesítésében betöltött szerepét. Idén először hét régió kiváló falusi vendéglátójának adott át elismerő oklevelet.

A díjazottak: Gersekarátiból Karátföldi Józsefné, Bakonyszentkirályból Huszár Jánosné családja, Hosszúhetényből Lovig Jánosné, Gyömrőből Juhász Józsefné, a tiszanánai Demeter Gáborné, a penyigei Danó Sándorné valamint a császártöltési Dr. Márin Istvánné. Az éves díjak kiosztásából éppúgy hagyományt kívánnak teremteni, mint a Hazajáró Falufesztiválok kezdeményezésből. Egerszalók polgármestere elmondhatta, a településen és környékén 150 szállásadónak jelent kiegészítő jövedelmet a vendégfogadás.

A „sódomb” völgye valóban igazi fürdőhely, csodálatos természeti környezettel, fürdőkkel (a szomszédos Demjénben is működik egy) mindenféle kategóriájú szálláshelyekkel, kirándulási lehetőségekkel, borházzal és pincészetekkel. A sajtótájékoztatón Dr. Horváth Endre, a turizmusért is felelős államtitkár-helyettes kijelentette, a kormány „Gyógyító Magyarország” programjába remekül illeszkedik az Egerszalók és környéke turisztikai kínálata

 

Lobbizás, kampány, honlap

A helyi gasztronómia ízes finomságait ez évtől a kistermelői -vendégasztal keretében szabadon lehet kínálni és enni. Míg ez kedvező döntés, a másik oldalon megvonták a falusi vendéglátók adókedvezményét, és szigorították az adminisztrációt. Több célkitűzés mellett ennek megváltoztatásáért is lobbizik az IKUVÉH betűszó alatt tömörült érdekképviseleti ernyőszervezet, amely pályázat alapján több mint 26 milliós támogatást nyert.

Hazajáró falusi turizmus hét címmel október 29. és november 7. között egyhetes országos kampányt hirdet a FATOSZ. A kampány keretében kedvezményesen lehet falusi szálláshelyeken szállást foglalni, de meg lehet látogatni a lovas- sajtos- és bio portákat, a nemzeti parkokat, a tájházakat. Elindult a FATOSZ új struktúrájú honlapja. Honlapjukon minden hónapban kiemelnek és bemutatnak egy régiót, és ehhez ajánlanak egy falusi rendezvényt, programot, valamint szálláshelyet is. Virtuális vásárteret alakítottak ki, ahol a falusi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatók kínálják majd áruikat. Terveik szerint új formátumú és tartalmú hírlevelek készülnek majd a tagoknak, az újságíróknak és a nagyközönségnek. Ezután megkezdődik az on-line foglalási rendszer kialakítása, majd teljesen új arculatot is kap a FATOSZ honlapja.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai