hirdetés

Kivételes herendi porcelánok a bécsi kiállításon

A Herendi Porcelánmanufaktúra 19. századból való különlegességeit bemutató időszaki kiállításnak ad otthont a bécsi Augarten Porcelánmúzeum.

hirdetés

A hétfőn megnyílt és május 17-ig tartó kiállítás a herendi porcelánmúzeum gyűjteményének olyan darabjait vonultatja fel, amelyek a Magyarország és Ausztria közötti kulturális és történelmi kapcsolatokat mutatják be.

Kiemelkedő munkák a kiállításon

A kiállított darabok a magyar és egyben az európai porcelángyártás 19. századi kiemelkedő munkái: Erzsébet királyné Gödöllő-díszítéssel - a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik legszebb és legismertebb mintájával - ellátott teáskészlete, valamint kínai stílusú motívumokkal díszített csészék és Rothschild-mintás porcelánok.

Forrás: www.augarten.at
Forrás: www.augarten.at


A Herendi Porcelánmanufaktúra igyekszik összefogni a világ porcelánmanufaktúráit, ezért rendszeresen bemutatja külföldi műhelyek iparművészeti fejlődését - mutatnak rá a nagy múltú magyar porcelánüzem honlapján.

A bécsi kiállítássorozat első vendége az Augarten Porcelánmanufaktúra volt 2013 februárjában, idén pedig a herendi porcelán mutatkozik be az egyik legrégebbi európai porcelánközpontban, Augartenben.

Forrás: www.augarten.at
Forrás: www.augarten.at

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk