hirdetés
hirdetés

Hiába a vakcina, még egy év lezárás várhat ránk

Akár további hat-tizenkét hónapig is fenn kell tartani a jelenlegi lezárásokat a vakcina ellenére is – mondta a BBC-nek Laurence Boone, az OECD vezető közgazdásza. A szakember szerint nem lesz egyszerű a következő időszak, de 2020 már bebizonyította, hogy csak ezek a korlátozó intézkedések lehetnek sikeresek.

hirdetés

Sokan bíznak abban, hogy a tömeges oltásokkal lassan fel lehet majd oldani a korlátozásokat és a társadalmi távolságtartást, azonban az OECD közgazdásza szerint akár egy évig is tarthat még a jelenlegi helyzet, vagyis 2021 is teljes egészében a járvány elleni intézkedések jegyében telhet. Laurence Boone szerint 2020 bebizonyította, hogy csak ezek a korlátozó intézkedések vezethetnek sikerre - írja a portfolio.hu.

A nemzetközi szervezet közgazdásza szerint a gazdasági kilátások javultak valamelyest, de korábban nagyon alacsonyan volt a bázis. Az OECD most arra számít, hogy az idei év végére a világgazdaság elérheti a válság előtti szintjét, de a kilábalás nem lesz egyenletes minden országban. Kína például akár 8%-kal is növekedhet 2021-ben, miközben a többi OECD-ország átlagosan csak 3%-os bővülést érhet el. A kilábalás üteme nagyban függ a vakcinaellátottságtól és az átoltási ütemtől.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai