hirdetés
hirdetés

Hogy került Naomi Campbell Tarlós ágyába?

Az ebédszünetet követően folytatódott a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-i 126 napirendi pontos maratoni ülése.

hirdetés

A közgyűlésen feltűnt Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) nagyfőnöke, és megnyugvással vette tudomásul, hogy jóváhagyták a FÁNK hőellátása termálvízzel - című előterjesztést.

Nem baj, ha az álom kicsi

A délután során mindenki a Széll Kálmán tér (leánykori nevén Moszkva tér) megújításáról szóló javaslat vitájára volt kíváncsi, és nem véletlenül. Izgalmas dolgok hangzottak el.

A tér tervezésekor a város vezetése kicsit mert álmodni - nyitotta meg a vitát Bihary Gábor (MSZP) képviselő és felemlítette a tér 2006-os tervét, az volt az igazi! Persze az 30 milliárd forintba került volna.

Tarlós István nem is hagyta szó nélkül: - És nem valósult meg - mondta. „Egyszer egy szállodában Naomi Cambellel álmodtam éjszaka, és mire felébredtem, nem volt mellettem senki”- mondta, arra utalva, hogy ő is tud nagyokat álmodni, de mint ez az álma, úgy a 2006-os elképzelés sem valósult meg.

Végül a fáradt képviselők a hosszas vita után elfogadták az előterjesztést, ez a múló időnek, de főként Pokorni Zoltán (XII. kerület fideszes polgármestere) meggyőző hozzászólásának köszönhető, aki azt mondta: "ez a tér sosem lesz szép. Akárhány fát ültetünk, akárhány díszkövet helyezünk el, a Széll Kálmán tér közlekedési csomópont marad”. Szerinte az átszállási kapcsolatokat kell jobbá tenni, a teret pedig úgy kell kialakítani, hogy a fogaskerekű vasutat el lehessen vezetni odáig. A felújítás első, csak a legszükségesebb elemeket tartalmazó üteme a Városháza becslése szerint nettó 2,5-3 milliárd forintba kerül, ezért a központi költségvetésből származó pénzt a fővárosnak 1-1,5 milliárd forinttal ki kell majd egészítenie. A kivitelezés a tervek szerint 2013-ban kezdődhet meg. 

Az óra marad! 

A felújítás során fontos érzelmi kérdés volt, megmarad-e a Moszkva téri óra. Megnyugodhat mindenki, az óra megmarad.

A Várfok utca sétány lesz, a gyalogosokon és a kerékpárosokon kívül majd csak a tömegközlekedés használhatná, de a várbuszok végállomása megmaradna.

Hogy mi lesz a metró épületével? A tervek szerint elbontanák a legyezőszerű épületet, vagy teljesen átalakítanák. Egy biztos, a tér szép is lesz, erről bővebben már olvashattak korábbi írásunkban. Képzeljék el, leszállunk a 6-os villamosról és máris a fogaskerekűre szállhatunk át. Lehet, hogy kicsi az álom de szép. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai