Hongkong 2008-ban minden borvámot eltörölt, és 2011-re teljes borimportja több mint 500 százalékkal 903 millió euróra nőtt, ez jó lehetőség a magyar borászok számára is termékeik értékesítésére Ivan K. B. Lee, Hongkong berlini Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának (HKETO Berlin) igazgatója szerint.
Az iroda a napokban szervezett kóstolót a kínai konyha remekeiből Budapesten, ahol magyar borokat szolgáltak fel az ételekhez, annak érzékeltetésére, hogy milyen jól illeszkedik a magyar borok ízvilága a távol-keleti konyha ízeihez.
"Arra bátorítom a magyar borászokat, hogy használják ki a kedvező vámjogszabályokat, valamint azt, hogy Hongkong a kínai anyaországban egyre növekvő piac kapuját is megnyitja előttük" - hangsúlyozta a HKETO Berlin igazgatója.
A HKETO Berlin látja el a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok területén a hongkongi speciális közigazgatási régió kormányzatának hivatalos képviseletét Németországban, Ausztriában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, a Szlovák Köztársaságban, Szlovéniában és Svájcban. A Kínával 1997-ben történt újraegyesülés után a HKETO Berlin jött létre elsőként a hongkongi kormányzat tengerentúli képviseletei közül. (MTI)
Hong Kong várja a magyar bort
(MTI) - Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.
Séfváltás a Lidl Konyha élén
Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia
A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban
Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye
Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat
Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál
Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló.
Mi lesz a borvidékekkel?
Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt
Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen
Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc
Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?