Hordóban érlelt gin debütált a magyar piacon

Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. egy egri borászattal közösen állítja elő az italt - írja a Store Insider.

November 24-én, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. bemutatta a ’The Winery Collection’ negyedik tételét, az Opera Barrel Aged Gin – Kovács Nimród Battonage Chardonnay-t a Sfinx Gin & Wine Bar-ban. A megjelenést egy különleges borkóstoló ölelte körül, melyen a résztvevők a márka debütáló terméke mellett az egri Kovács Nimród Borászat számos limitált tételét is megkóstolhatták. Az eseményt az Opera Gin márkanagykövete Varsányi Ferenc „Frenkie” nyitotta meg, aki elmondta, hogy az új hordós érlelésű gint az egri borászat amerikai tölgyből készült hordójára komponálták és az új termék egy igazán ritka, őszinte és egyedi kooperáció eredménye.

Amikor rátaláltak Kovács Nimródék Battonage Chardonnay-jára, az első gondolatuk az volt, hogy ebből fantasztikus hordós gint tudnánk készíteni. Így született meg a 4. limitált palackszámú tétel, melyet november 25-től helyeznek kereskedelmi forgalomba. De mi is az a hordóban érlelt gin? Egyre több nemzetközi márka ad ki új, különféle hordókban érlelt gineket, amelyek mind hozzájárulnak a szeszes ital végső ízéhez. A felhasznált hordó fajtája, kora, mérete és a hordóban érlelt korábbi bor mind-mind alakít a gin végső karakterisztikáján. A ginek esetében a hordós érlelést arra használják, hogy éppen elegendő hatást és különleges aromákat adjon a ginekhez. Egyre népszerűbb, érdekes alternatíva a többi hordóban érlelt koktélalapanyagok mellett- mint például a whisky vagy a konyak.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?