hirdetés
hirdetés

Hungarikum bormustra Keszthelyen

Több mint hatvan szőlőfajtából készült, mintegy 130 fajta bort vonultat fel hetven hazai pincészet szombaton Keszthelyen a Balaton Színházban megrendezésre kerülő hungarikum bormustrán.

hirdetés

A hungarikum szőlőfajták borainak kóstoltatása mellett neves borászok és szakemberek tartanak előadásokat. Többek között szó esik a Festetics és a Keszthely környéki szőlőbirtokok történetéről, a borkészítés fortélyairól, a hungarikum szőlőfajtákról és a fűszerezett borokról - mondta Osvald Bálint, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a magyarországi nemesítésű hungarikum borfajták bemutatkozó fórumán megemlékeznek Bakonyi Károly (1921-2010) cserszegtomaji szőlőnemesítőről. Az emléksarokban a fotóiból, munkásságának tárgyi emlékeiből nyílik kiállítás.

A bormustrára neves gasztronómiai kiállítók is meghívást kaptak, akik gazdagon terített asztallal, étel- és italkülönlegességekkel, házi sajttal és pogácsával, füstölt hústermékekkel, nemes pezsgővel és jófajta házi pálinkával várják az érdeklődőket. A nap bordalkoncerttel zárul, a talpalávalót a Borra-Való Zenekar húzza.

A rendezvényt a Da Bibere Zalai Borlovagrend és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete patronálja, a szervezéséhez a Pannon Egyetem Georgikon Kara nyújt szakmai segítséget.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk