hirdetés
hirdetés

Idén végre nyereséges az Austrian Airlines

2012 első háromnegyed évében újra nyereséges az Austrian Airlines.

hirdetés

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Öt év háromnegyed évi veszteség után ismét nyereséges az Austrian Airlines (AUA) az első háromnegyed évben a cég szerdai közlése szerint. Éves szinten továbbra is veszteséget várnak a Lufthansa osztrák leányvállalatánál. Az év első kilenc hónapjában 5,9 millió euró működési eredményt ért el a légitársaság a múlt év azonos időszakában elszenvedett 31,5 millió euró veszteséggel szemben.

A harmadik negyedévben 61,1 millió euró egyszeri hatásoktól megtisztított üzemi eredményt ért el az AUA. A szeptemberi pozitív üzemi eredményt a kollektív szerződések átalakításával elért egyszeri hatásra vezeti vissza az AUA. Éves szinten az egyszeri hatástól megtisztított eredmény várhatóan negatív lesz a nyárinál gyengébb téli utasforgalom miatt.

Az igazi fordulópontot 2013-ra várja a cég. Az utasszám 2,1 százalékkal 8,8 millióra, a bevétel 6,4 százalékkal 1648 millió euróra emelkedett a múlt év első három negyedéhez viszonyítva. Az AUA 220 millió eurós szanálási programot hajtott végre, amelynek központi eleme a kollektív szerződések és ezzel a vállalati nyugdíjjárulékok rendszerének átalakítása volt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai