hirdetés
hirdetés

Így újul meg a Várbazár

Az évtizedek óta pusztuló Várbazár sorsa végre eldőlni látszik: az 1883-ban Ybl Miklós tervei alapján kivitelezett épületkomplexum, mely1996 óta a Világörökség része, ismét a Duna parti panoráma ékköve lehet.

hirdetés

A kormányzat döntése alapján uniós forrásból, kiemelt projektként a KÖZTI (Középülettervező Zrt.) újítja fel. Heves viták után máig sem zárult le véglegesen az épületegyüttes hasznosításának terve; pontosabban jelenleg is újabb ötletek befogadására van lehetőség. A Várbazár és az egykor a látogatók elől elzárt Királyi Kertek a turisták kiemelt figyelmére számíthatnak, ha sikerül vonzó, és rentábilis üzletekkel, szórakozó helyekkel benépesíteni a kivételesen szép panorámájú épületeket.

A jelenleg ismert tervek szerint galériák, kiállító termek, éttermek és kávézók, magyar termékeket áruló üzletek, sétakertek töltenék be az impozáns tereket.

Összetett feladat és a siker szempontjából alapvetően fontos a Várbazár megközelítésének megszervezése: A Budai Várral mozgólépcső, a Dunával hajókikötő kötné össze. A felújítás vége 2014-re várható, a munkát kormánybiztos felügyeli.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai