Pápa volt a díszvendég a Főszezon kiállításon

A budai várban, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon nyolcadik alkalommal, augusztus 30–31-én, szombaton és vasárnap rendezték meg az idei Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítást és vásárt. A gazdag utazási és szállásajánlatokkal, gasztronómiai bemutatókkal egybekötött kétnapos, ingyenes turisztikai rendezvényen a hagyományokhoz híven folyamatosan szórakoztató programokkal is várták a látogatókat, amelyen természetesen a Turizmus Trend ismét jelent volt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyolcadik Főszezon kiállítás igazi vidéki hangulatot varázsolt a budai vár történelmi falai közé. A helyszínen az ország turisztikai kínálatából bemutatkozási lehetőséget kaptak a modern szállodák, a gyógyfürdők, aktív pihenési lehetőségekkel rendelkező tájegységek, régiók.

A kiállítás középpontjában ezúttal Pápa állt, a standokon szinte a város teljes turisztikai kínálatát felvonultatták, a Várfürdőtől az Eszterházy kastélyig, a Református gyűjteménytől a Kékfestő Múzeumig. Sikert aratott a Pápai Hús 1913 Kft. kóstolással egybekötött termékbemutatója, rendkívül népszerű volt a barokk ruhákban való fotózás. A város az idén egész évben tartó rendezvénysorozattal ünnepli írásbeli említésének 800. évfordulóját, melynek következő rendezvényére, a tradicionális Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra invitálta szombaton az ünnepélyes megnyitón a kiállítás látogatóit Áldozó Tamás, a város polgármestere. Lapunk kérdésére elm

ondta: Azért időzítették a budapesti bemutatkozást a Főszezon kiállításra, mert Pápán mostanra elkészültek azok a turisztikai fejlesztések, amelyekre alapozva már érdemes intenzív városmarketinget folytatni. Pápa erősíteni szeretné pozícióját a dunántúli fürdővárosok térképén, ezért ezt követően további országos rendezvényeken is megjelennek. A megújult városkép, a barokk Fő tér, a Várfürdő színvonalas szolgáltatásai és az Eszterházy kastély élményprogramjai, a kulturális, történelmi és ipartörténeti emlékekkel, a Pápához kötődő irodalmi nagyságok emlékeivel és a hagyományokkal együtt a város komplex kínálatot nyújt a turistáknak – hangsúlyozta, majd hozzátette: azt reméli, hogy a fővárosban élő nagyszámú pápai elszármazott, megtekintve a kiállítást, büszke lesz szülővárosára és ezáltal is erősödik a kötődése.

A Főszezon kiállításon nagy hangsúlyt kapott a gasztronómia is: kóstolni és vásárolni is lehetett sokféle eredeti magyar terméket, például kolbászt, pálinkát, bort és pékárut. Az utazási kiállítás – nevéhez méltón – tulajdonképpen erre a két napra önálló fővárosi programot is kínált.

A résztvevőknek és a kiállítóknak is szerencséjük volt az idővel, szombaton verőfényes napsütés volt, vasárnap csak éppen annyi eső esett, hogy elverte a port.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.