Indul a Ferihegyi Napi Értesítő

A Budapest Airport a mai naptól kezdve rendszeresen minden nap (de legfeljebb kétnaponta) délelőtt 10 órakor Repülőtéri Napi Értesítőt ad ki, hogy a friss információkról, adatokról tájékoztassák a közvéleményt. Kérik, kövessék Facebook-oldalukat és weboldalukat, ahová a Repülőtéri Napi Értesítő feltöltésre kerül.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az első Repülőtéri Napi Értesítő:

A repülőtér üzemel

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat. A Magyarországról történő kiutazás megengedett, a repülőtérről bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat. Minden utazót arra kérünk, hogy kövesse a légitársaságok által kiadott utazási információkat és a Budapest Airport weboldalát a tudnivalókkal kapcsolatban.

Átmeneti változások a terminálüzemelésben

A koronavírus járvány utasforgalomra gyakorolt hatása miatt a Budapest Airport 2020. március 18-tól több változtatást is bevezetett a terminálüzemeltetésben:

1. Az 1-es utasmóló (Pier1) utasszállítás céljából átmenetileg nem üzemel. Minden schengeni országból érkező utast busszal szállítanak a 2B Terminálra, az induló utasok pedig a 2A Terminál beszállítókapuit használhatják.

2. Utasfelvételre ideiglenesen kizárólag csak a 2B Terminálon van lehetőség.

3. Minden induló utas biztonsági ellenőrzését a 2B Terminálon végzik.

Minden belépő utas okmányát ellenőrzi a rendőrség

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést. Tegnaptól Magyarországra csak magyar állampolgárok, valamint az Európai Gazdasági Térség (Európai Unió tagállamok, Svájc és Norvégia) azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon, és ezt a jogukat állandó tartózkodási kártyával igazolják. Ők ebben az esetben a magyar állampolgárokkal egyenlő elbírálás alá esnek.

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek veti alá. Családok együtt utazása esetén, amennyiben legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők az elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak.

Információ az egészségügyi szűréssel kapcsolatban

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, hogy azok az utasok, akik beléphetnek az országba, és Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át. A szűrést követően a hatóságok és az orvosok döntenek az esetleges további lépésekről.

Légi áruszállítás

A kormányintézkedések az áruszállítást nem érintik, mind a gazdaság, mind az ellátási láncok fenntartása érdekében is rendkívül fontos a légi áruszállító járatok üzemelésének fenntartása. A cargo járatok üzemelnek, bár kapacitáscsökkentés előfordult, elsősorban Kína vonatkozásában. Természetesen óvintézkedések hatályban vannak az érkező cargo járatok személyzetét érintően is. Minden magyar ember érdeke az áruszállítás fenntartása. Mivel az utasjáratok nagy része törlésre került, azok alsófedélzeti cargo kapacitása megszűnt, ezeken az útvonalakon a dedikált cargo járatok jelentik most az egyedüli légiszállítási megoldást, amely például orvosi segédeszközök vagy gyógyszerszállítmányok esetén kritikusan fontos, hogy rendelkezésre álljon.

Parkolással kapcsolatos információk

A Budapest Airport minden utas számára maradéktalanul visszatéríti az előre lefoglalt és fel nem használt parkolás díját 2020. március 16. és május 31. között. A visszatérítési igényét a puo@bud.hu címen a foglalást visszaigazoló e-mail csatolásával tudja jelezni.

Repülőtéri transzferrel és autóbérléssel kapcsolatos információk

Az előre lefoglalt transzfer szolgáltatással, illetve autóbérléssel kapcsolatos tájékoztatásért kérjük, forduljon a szolgáltatóhoz.

Folyamatos kapcsolat a repülőtér és a hatóságok között

A Budapest Airport percről percre követi a COVID-19 járványügyi helyzetet és folyamatos kapcsolatot tart fenn Magyarország kormányával, az operatív törzzsel, továbbá az illetékes hatóságokkal és minisztériumokkal. A Budapest Airport haladéktalanul és maradéktalanul bevezet minden rendkívüli óvintézkedést, amelyet a kormány és a hatóságok elrendelnek.

Vigyázzunk egymásra!

A Budapest Airport január vége óta többezer egység kézfertőtlenítőt szerzett be és folyamatosan gondoskodik a kifogyott vagy ellopott eszközök pótlásáról. A kihelyezett kézfertőtlenítőket egyrészt nagyon sokan használják, ezért gyorsan elfogy, de sajnos a tapasztalatok szerint a legtöbb néhány órán belül eltűnik, sokszor még a nagymennyiséget tároló automata szenzoros készülékekből is. A Budapest Airport a készletek utánpótlásáról gondoskodott, a a kézfertőtlenítők folyamatosan érkeznek.

Forrás: Turizmus Online


Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.