Ínyencségek és koncertek a Vörösborfesztiválon

Színes, érdekes programokat és kiváló borokat, pálinkákat kínálnak az érdeklődőknek a villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 3. és 5. között tartanak a baranyai kisvárosban.

Villány legnagyobb, több mint két évtizede hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó boros eseményének résztvevőit ezúttal huszonhét borászat, továbbá pálinkaházak, sajtárusok, kézművesek, éttermek és a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják - olvasható a város honlapján, valamint a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A termelők nemcsak az elmúlt években készült primőr vagy nagy évjáratú különleges, hanem újboraikból is töltenek a vendégek poharába.

Szüreti felvonulás és koncertek

Az alkalmanként 20-50 ezer embert vonzó háromnapos fesztivál programjai között lesz borrendi avatás, szüreti felvonulás és számos koncert is. Színpadra lép Villányban Geszti Péter és a Gringo Sztár, a KFT, Odett, a Besh o droM, a Budapest Voices, a Kerekes Band, a Köztársaság Bandája és a Nihil Chips is. Éjszakánként utcabál és DJ-k szórakoztatják a látogatókat.

A szervezők minden korosztály számára változatos programokkal készülnek: a legkisebbeket a Zengő együttes interaktív műsorára invitálják, de lesz történeti játékpark, kézműves vásár és kézműves foglalkozás is, a fesztivál ideje alatt pedig (bor)korcsolyapálya is üzemel majd a városban.

A résztvevők közlekedését fesztiválbusz, fesztiválvasút és "megerősített" vasúti járatok könnyítik meg Pécs és Villány között.

A Vörösborfesztiválról bővebb információk a www.villany.hu internetes oldalon olvashatók.

Forrás: MTI


Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.