hirdetés

Ismét több százan tüntettek a vendéglátóhelyek megnyitásáért

A vasárnapi tüntetés után hétfőn ismét legalább 2-300 ember ment ki a Hősök terére, hogy a koronavírusjárvány miatt meghozott intézkedések, köztük a vendéglátóhelyek bezárása ellen, tiltakozzanak.

hirdetés

A rendőrség a vasárnapi tüntetéshez hasonlóan ismét igazoltatta a résztvevőket, közölték velük, hogy a rendezvény sérti a gyülekezési jogot és a veszélyhelyzet idejére felfüggesztő rendeletet, jelenlétükkel szabálysértést követnek el, ezért felszólították őket, hogy a legrövidebb útvonalon távozzanak. A Telex helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy az egyik felszólalót a rendőrök körbeállták, majd átkutatták a ruházatát és a táskáját. Ezután nagyjából 10-20 fiatal leült a tér közepén, és így tiltakoztak a rendőri igazoltatás ellen.

Negyed kettő felé többen elindultak haza, miután a rendőrök is erre szólították fel azokat, akiket igazoltatttak. A nagyjából 200 fős keménymag továbbra is kitartott, miközben egy komolyabb rendőri sorfal gyülekezett a tér Műcsarnok felőli oldalán.

„Ez nem a vírusról szól! Amíg ti osztozkodtok, mi éhen halunk!” – lehetett olvasható egy táblán, egy másikon pedig tömött BKV-ról, tömött plázákról és tömött kaszinókról írtak – ezzel állították szembe a bezárt éttermeket.Ecsenyi Áron szervező arról beszélt a rendezvény egy pontján, hogy a polgári engedetlenséghez mindenkinek joga van, és arra a párhuzamra hívta fel a figyelmet, hogy Kaleta Gábor félmilliós büntetést kapott, miután 19 ezer, gyerekekről szóló pornográf felvételt találtak a számítógépén. Ezzel szemben őket 1,5 millióra büntették múlt vasárnapi demonstráció miatt.

Ecsenyi bejelentette, hogy vasárnap délben folytatják a tiltakozást, a Kossuth térre hirdetik meg a következő megmozdulást, később pedig már azt mondta, hogy mostantól minden nap délután 16 órára várják a demonstrálókat a Parlament elé.

14 óra után már alig 60-70 ember maradt a Hősök terén. A főszervezők is jelezték, hogy a rendezvénynek vége, de többen még nem akartak hazamenni. A rendőrök a tér több sarkán is felsorakoztak, páran közülük pedig videófelvételeket készítettek az igazoltatásokról és a tiltakozásról.

A vasárnapi tüntetés megszervezése miatt Ecsenyi Áront, testvérét és harmadik társukat fejenként 500 ezer forintra büntette a rendőrség. Ecsenyi azt mondta, ez nem tántorította el attól, hogy a hétfői demonstrációt is megtartsák, és arra buzdítják az üzlettulajdonosokat, hogy hétfőn tömeges üzletnyitással gyakoroljanak polgári engedetlenséget. A Police.hu vasárnap esti közleménye szerint összesen hat emberrel szemben kellett intézkedni.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk