A shimukappui szálloda kívülről nézve iglu formájú, alapjának átmérője körülbelül 10 méter. Belső terében 3 szoba várja a vendégeket. Az ülőalkalmatosságokat és ágyakat a sziget területén honos hokkaidói szikaszarvas (Cervus nippon yesoensis) bőrével fedik, az alváshoz pedig külön hálózsákot biztosítanak mindenkinek. Nem messze a hoteltől külön étterem és bár is épült a vendégek kiszolgálására. Sőt! Egy jégfallal körülkerített nyíltszíni fürdő (氷の露天風呂 - Koori no rotenburo) is rendelkezésére áll bárkinek, aki az éjszaka esetenként -25 C fokot is megközelítő hidegben a csillagos ég alatt szeretne "felfrissülni". (A rotenburo kádja nem jégből készült.)
A szervezők elmondása szerint a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az 1 hónapon át működő "Ice Village" hangulata a jéghideg környezet ellenére sosem fagyos. A japán jégszálloda vendégei maximum 2-3 napot töltenek az építményben, így a limitált működés alatt évente 10-15 turnusuk van. Egy éjszaka egy fő részére 20-28 ezer yen (40-56 ezer Ft) közötti összegbe kerül. A szobákban az átlag hőmérséklet -8 C fok körül mozog.
Legtöbben kedvesükkel vagy családjukkal keresik fel Tomamu jeges faluját. A házasodni vágyók számára egy gyönyörű jégkápolnában nyílik lehetőség, hogy életüket összekössék. A tompán fehér és kék fényt tükröző falak között tartott szertartást az egybekeltek közül sokan – valljuk be, joggal – életük legemlékezetesebb eseményének tartják. Egy esküvői szertartás alap ára 250 ezer yen (500 ezer Ft).
Annak ellenére, hogy a jéghotel nem a szigetországban valósult meg elsőként, mégis japán ötletnek tekinthető. Igaz, hogy Svédország északi részén, Jukkasjarvi településen a téli szezonban már több mint 20 éve működik egy európai jégszálloda (IceHotel), de a világ egyik legnagyobb jégépületének terveit Yngve Bergqvist, a svéd alapító - saját elmondása alapján - egyik japán utazása során szerzett élményeiből állította össze. A svéd-japán "jég ügy" tehát kölcsönösnek nevezhető, a skandináv IceHotel és a hokkaidói IceVillage nagyrészt egyező minta alapján épült, a helyi specialitások kivételével szolgáltatásaik is hasonlóak.
Japánban is jégszálló nyílt
Január 15-én ismét megnyitotta kapuit Tomamu, a legészakibb japán főszigeten fekvő Shimukappu falu téli üdülője, ahol skandináv-japán mintára épült jéghotel, jégétterem, jégkápolna és egy jéggel körülvett medencéből álló nyíltszíni fürdő várja a kikapcsolódni vágyókat. Az Alpha Resort Tomamu időszakos jégépületeinek falai, ágyai és székei, valamint a berendezési tárgyak többsége jégből készült – írja a Yomiuri Shimbun alapján az oriems.hu.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában
Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest
A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.