hirdetés
hirdetés

Járattörlésekkel előzné meg az összeomlást az amszterdami reptér

Hétvégi járatok előzetes törlésére szólította fel a légitársaságokat a Schiphol repülőtér, hogy így előzzék meg a földi személyzet hiánya miatt várható tumultus kialakulását és a két héttel ezelőtti súlyos forgalmi zavar megismétlődését - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Hollandiában az április vége és a május eleje a tavaszi utazások időszaka, amikor főleg a pénteki és a hétvégi napokon tapasztalható rekordforgalom. A reptérüzemeltető arra kérte a légitársaságokat: csökkentsék a Schipholról induló utasok számát azzal, hogy a május 2. és 8. közötti időszakban törlik egyes utasok foglalásait, valamint nem vesznek fel újakat.

A repülőtér járattörléseket is kilátásba helyezett, mivel a munkaerőhiányt miatt a földi kiszolgáló, az utasbiztonsági, a poggyászkezelő, sőt a parkolóüzemeltetési területekre sem lehet dolgozókat találni, ezért a repülőtéri folyamatok több pontján alakulhat ki szűk keresztmetszet és torlódás.Eddig közel 50 hétvégi induló és majdnem 30 Amszterdamba visszatérő járatot töröltek. Április 30-án budapesti járattörlésekre is sok került. Két hete szombaton pedig súlyos forgalmi zavar alakult ki a Schipholon. A helyzet eszkalálódásához hozzájárult, hogy a főleg a KLM járatainak földi kiszolgálásáért felelős dolgozók előre be nem jelentett sztrájkot tartottak. Emiatt az érintett légitársaságoknak több járatot is az utolsó pillanatokban kellett törölniük, így több ezer utas rekedt a terminálokon.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk