hirdetés
hirdetés

Jelentős felújítások, fejlesztések a Balatontouristnál

Százmillió forintot meghaladó összegű felújításokkal, fejlesztésekkel készül az idei szezonra a Balatontourist, tudtuk meg Székely Ferenctől, aki gazdasági igazgatói feladatok ellátása mellett mostantól a szakmai irányítást is végzi általános vezérigazgató-helyettesként.

hirdetés

A vállalkozás 17 kempinget működtet, közülük négyet - a balatonfüredi Füred, a révfülöpi Napfény, a siófoki Aranypart és a szemesi Vadvirág kempinget közvetlenül, a többit külső üzemeltetővel. Ugyancsak a cég üzemelteti a siófoki Club 218 Apartmanházat és a lellei Part Hotelt.

A Balatontourist az ingatlanokkal nem áll közvetlen tulajdonosi kapcsolatban, azokat rövid távú szerződésekkel kapják működtetésre azoktól a projektcégektől, amikben a Balatontourist tulajdonosa is tulajdonrésszel rendelkezik a Magyar Turisztikai Holdingon keresztül. A projektcégek egy része elllen felszámolási eljárás indult a korábbi kötelezettségeik miatt.

Mint Székely Ferenc elmondta, a korábbi években elmaradtak a jelentősebb felújítások, mivel a komolyabb fejlesztések gyors indulására vártak. Mára azonban olyan helyzetbe jutottak, hogy nem halogathatják tovább a sürgető munkák megkezdését, ha nem akarják elveszteni a vendégeket. A legnagyobb fejlesztésekre a Füred kempingben kerül sor, ahol új mobilházakat telepítenek, a régieknél külső és belső felújításokat végeznek, az uszodánál és a vízesblokknál újra üzembe helyezik a napkollektorokat. A működtetésen is változtatni szeretnének, a szezonban hetente több alkalommal műsoros programokat szerveznek, a többi este pedig hangulatos koktélbárként működik a medence mellett újra megnyíló büfé.

Az Aranypart kempingben is az üdülőházak külső-belső karbantartásán és egy tavaly elmaradt vizesblokk felújításon dolgozunk. Révfülöpön újabb berendezett, felszerelt sátrakat telepítenek.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy az üzemeltetésre kiadott kempingekben mostanra sikerült egy olyan bérlői kört kialakítani, aminek minden tagja fontosnak tekinti a vendégfogadási feltételek folyamatos javítását. A kisebb dolgokat maguk elvégzik, a komolyabb fejlesztéseknél a Balatontourist is besegít. Az almádi Yacht és az alsóörsi Európa kempingben például a gyermekmedencék burkolatának, gépészetének, elektronikájának felújításához szükséges kiadások egy részét vállalja át a Balatontourist.

A szezont óvatos optimizmussal várják. Az egyéni előfoglalások mennyisége körülbelül öt százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti mennyiséget, a befizetések összege pedig nyolc százalékkal magasabb változatlan árak mellett. A forgalom több mint felét az előzetes foglalás nélkül érkezők adják, de ennek ellenére fontos előjelként értékelik, hogy az előfoglalások a tavalyihoz hasonlóan az idén is nőttek.

Székely Ferenc elmondta, hogy azt szeretnék, ha a tulajdonosokkal kötött éves üzemeltetési szerződéseket a jövőben 2-3, sőt öt évre tudnák nyújtani. Így jobban tervezhetnének ők is és azok a vállalkozások is, amik az egységek egy részét tőlük átveszik üzemeltetésre. Abban bízik, hogy sikerül erről megállapodni a tulajdonjogokkal rendelkező projektcégekkel, illetve a felszámolóval a már felszámolás alatt lévő projektcégek esetében.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk