hirdetés
hirdetés

Jó helyen állunk a konferenciák nemzetközi listáján

Magyarország 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján.

hirdetés

A legutóbb közzétett International Congress and Convention Association (ICCA) ranglista után, ahol Magyarország a 29., Budapest az előkelő 12. helyezést érte el, a Union of International Associations (UIA) is közzétette a városok és országok rangsorát: Budapest 47 megrendezett eseménnyel érte el a 17. helyezést, ezzel 13 helyet javítva a 2019-es pozíciójához képest. A városok listáját Brüsszel vezeti 319 rendezvénnyel, majd Szöul (263), Tokió (256), Bécs (195) és Párizs (149) következik. Budapest európai viszonylatban 11. a rangsorban. Az országos listán Magyarország 27. helyen végzett, 9 helyet javítva korábbi 2019-es pozíciójához képest.  A top 5 ország között USA, Korea, Japán, Belgium és Franciaország szerepel. 

 

"Az újabb nemzetközi siker fontos visszaigazolása annak, hogy jó irányban haladunk és emellett a világranglistán tett jelentős előrelépés bizalomépítő eszköz lehet hazai partnereink üzletszerző tárgyalásain", mondja Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója. 

 

UIA Ranglista 2021 – Top 10

Helyezés

Ország

1

Amerikai Egyesült Államok

2

Koreai Köztársaság

3

Japán

4

Belgium

5

Franciaország

6

Egyesült Királyság

7

Ausztria

8

Németország

9

Spanyolország

10

Olaszország

 

 

UIA Ranglista 2021 – Top 10

Helyezés

Város

1

Brüsszel

2

Szöul

3

Tokió

4

Bécs

5

Párizs

6

Szingapúr

7

London

8

Lisszabon

9

Genf

10

Montréal

 

Mi pontosan ez a jelentés?

A UIA által közzétett riport, a világszerte megrendezett nemzetközi szövetségi kongresszusokat és konferenciákat tartalmazza, amely az ICCA rangsor mellett a nemzetközi konferencia és üzleti rendezvény szektor egyik legfontosabb listája. Az idei elemzés több, mint hatezer eseményt tartalmaz, amely 262 országban és 11.849 városban került megrendezésre.

Az ICCA módszertantól eltérő módon, a UIA adatbázisban nem csak a rendszeresen megtartott, rotálódó, legalább 50 résztvevővel rendelkező rendezvények szerepelnek. Fontos szempont azonban, hogy a rendezvénynek egyértelmű kapcsolatban kell állnia a UIA adatbázisában szereplő nemzetközi szövetség valamelyikével, ahhoz, hogy ’A’ típusú besorolást érjen el, amely az éves rangsor alapját képezi.

(forrás: hcb.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk