hirdetés

Jó magyar borok a Mercure és Novotel szállodákban

Megújult az Accor Hotels emblematikus Mercure-borválogatása. Csütörtök este közel 130 szállodai szakember, borász és újságíró vett részt azon a vakkóstoláson, amelyen eldőlt, milyen magyar borok szerepeljenek a két szállodai márka borlapjain az idei évben.

hirdetés

A több mint 30 éves múltra visszatekintő borválogatás, mely korábban a Grands Vins Mercure nevet viselte, 2014-ben már megújult egyszer. Akkor átkeresztelték a programot a „Flavours from the cellar” „Ízek, illatok egyenesen a pincékből” névre, ugyanakkor az alapelv változatlan maradt: minél szélesebb körből kiválasztani azokat a magyar borokat, amelyek hitelesen reprezentálják hazánk borkínálatát, borkultúráját.

Az idén ismét történt némi változás a borversennyel kapcsolatban: most első ízben nem csak a Mercure, hanem a Novotel szállodák magyar borait is kiválasztották az ítészek az est folyamán. Az esten részt vett Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója is. (Mint ismeretes, az Orbis Group 2015. januárjában vette át a kelet-európai AccorHotels-szállodák üzemeltetését.) A vendégeket Bruno Vinette, a Novotel és Mercure márkák regionális üzemeltetési igazgatója, majd Király Zoltán regionális kommunikációs és PR-igazgató köszöntötte, aki röviden bemutatta a résztvevőknek a szállodavállalat legújabb budapesti termékújdonságát, az ibis Styles márkát, mely a hónap elején két meglévő Mercure szálloda teljes átalakítását és megújulását követően nyílt meg.

A Mercure szállodák borválasztékát minden évben egy szakértőkből, borászokból és borkedvelő szállodai partnerekből álló zsűri állítja össze többfordulós vakteszteléssel. A szállodákban dolgozó szakemberek és tekintélyes borászok az év elején választották ki több száz bor közül azt a 77 tételt, amelyeket megfelelőnek találtak. A szakértői, első forduló után a szállodavállalat ismét a partnerek segítségét kérte a legjobb borok kiválasztásához.

A többfogásos vacsorával egybekötött eseménynek a Mercure Budapest Korona szálloda adott otthont. Egy-egy asztaltársaság több mint két tucat bort rangsorolt vakkóstolás alapján. , a digitalizáció jegyében az értékelés ipad-eken történt, ahol a kiváló ételekről is bőséges információt kaphattak a zsűritagok. A legjobb összesített pontszámot megszerző borokkal hamarosan bárki találkozhat a hazai Mercure és Novotel szállodákban.

Bűn lett volna otthagyni akár egy falatot is, ugye?
Bűn lett volna otthagyni akár egy falatot is, ugye?
A borok mellé kiváló fogásokat kínáltak
A borok mellé kiváló fogásokat kínáltak

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk