Jól állt a tulipános pohár a várnak

Szikrázó napsütés nappal, forró hangulat éjjel - tegnap véget ért a VIII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A 3 napig tartó eseményre közel tizenötezren látogattak el, melyen idén a pálinka mellett a whisky-é volt a főszerep.

Míg a Budai Vár Oroszlános Udvarában egy filmforgatás előkészületi munkái zajlottak, a Hunyadi Udvarban zavartalanul válogathattak a vendégek a több mint négyszázféle pálinka és közel félszáz whisky, köztük az új ízeket is felvonultató Jim Beam bourbonjei közül.

A fesztiválozók kifejezetten keresték az újdonságokat. Ezt bizonyítja, hogy a klasszikus ízek mellett a déli gyümölcsökből, zöldségekből, sörökből készült párlatok kimondottan kedveltek voltak, miként az abszolút kuriózumnak számító, 12 évig tölgyfahordóban érlelt Békési whisky is nagyon népszerűnek számított.

A mostani rendezvény egyik újdonságaként a szervezők Borbáth Gabriella pálinkaszakértő segítségével tematikus kóstolósorokat állítottak össze, ezzel könnyítve meg a kevésbé rutinos fesztiválozók dolgát. Az érdeklődők egyénileg, vagy akár szakértő kísérettel is végigjárhatták a különböző célcsoportoknak szánt pálinkatúrákat. A vállalkozóbb szelleműek a Rézangyal blendelő kurzusán bizonyíthattak, melynek során négyféle szilvapálinkából mindenki elkészíthette a saját maga házasítását.

Az alkalmanként skót dudajátékkal felpezsdített Whisky Udvarban közel félszáz single malt, blended és bourbon kiválóság közül válogathattak hétvégén a whisky rajongók. A közönség folyamatos visszajelzései alapján beigazolódott, hogy egy-egy jó minőségű whiskynek is legalább olyan izgalmas árnyalatai lehetnek, mint a jó pálinkáknak.

Elégedettek lehettek azok is, akiket a koncertprogramok csábítottak elsősorban a Budai Várba. Pénteken egy őrült rockabilly buli után Fábián Juli, Pély Barna és a PASO-s Krisa szórakoztatta Random Trip örömzenével a vendégeket. Szombaton a táncos reggae, ska, punk és latin elemekből építkező zenekaroké volt a színpad.

Vasárnap örökérvényű magyar slágerek szenzációs feldolgozásai, no meg a Maszkura és a Tücsökraj összetéveszthetetlen muzsikája csalt letörölhetetlen mosolyt a közönség arcára.
Ahogy évről évre megszokhattuk, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon a nagyszerű kolbászok, húskészítmények és sajtok mellett idén is a legfinomabb italok jelentek meg. A három nap alatt tizenötezren látogattak el a Budai Várba, hogy az élet italával töltött tulipános poharukat a magasba emeljék, koccintsanak, és jó egészséget kívánjanak.

 

Forrás: Élelmiszer Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.