hirdetés
hirdetés

Jubileumi virrasztás a Dunán - vallási turizmusképzés Győrben

Hazánk legnagyobb zarándokutazási irodája sajtóbeszélgetésre hívta a szakújságírókat, hogy ismertessék velük az újdonságokat. A Makrovilág Utazási és Zarándokutazási Iroda vezetője, Madari Gyula kedden, április 30-án a Fehér Páva étteremben tartotta meg beszámolóját.

hirdetés

Egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján attól tartott, hogy a vallási turizmus szervezésének vége, nincs utánpótlás. Ellenben most panaszra oka nem lehet, nem is teszi, hiszen két ifjú hölggyel az oldalán tartotta meg sajtótájékoztatóját. Két olyan lánnyal, aki a jövőben akár munkatársa is lehet.

Mint mondta, semmi aggodalom nincs már benne, mióta megindult Győrben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen az idegenforgalmi közgazdász vallási turizmus szakirányon, már látja, hogy lesz, aki továbbviszi a turizmusnak ezt a nagyon szép, de nehéz területét. 

A lányok gyakorlaton vannak nála, és néhány hét múlva cserélődnek. A speciális oktatás három éve kezdődött meg, az alapképzés három és fél éves, a vallási ismereteket a Győri Hittudományi Főiskola tanárai tartják, a vallási turizmus ismereteit pedig Madari Gyula.

Virág Karolina Kitti gyakornok szerint jelenleg három évfolyamon folyik a képzés, és hamarosan 14 olyan végzős kerül ki a főiskoláról, aki a vallási turizmust választotta szakirányának. Néhány év múlva még negyven ilyen szakember végez, tehát lesz utánpótlás.

A Makrovilág gyakornokai vesznek majd részt a Jubileumi virrasztás a Dunán című esemény szervezésében is. Ennek kapcsén Madari Gyula bejelentette, hogy ők is bekapcsolódnak a Váci Egyházmegyében 2013. május 10-11. között - az 1938. május 25-29. között megtartott  Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 75. évfordulója alkalmából – megszervezendő Jubileumi virrasztás a Dunán programban. 

Jánosi Gábor főszervező elmondta, hogy az Eucharisztikus Kongresszust 2013. május 10-11-én Vácott rendezik, a program pénteken Budapesten a Szent István bazilikában kezdődik,  majd a hajó a Vigadóról indul, és először Szentendrén köt ki, majd Vácon, ahol közös körmenetben vonulnak a székesegyházba. Felkeresik Vác négy templomát, majd a hajóval visszatérnek a fővárosba, ahol a Batthyány téri Szent Anna templomban zárul az út.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai