hirdetés
hirdetés

OTP Travel

Katalógusbemutató Bledben

Blednek és a Postojnai cseppkőbarlangnak megtekintésével kötötte össze nyári utazási ajánlatainak ismertetését az OTP Travel. Partnerirodáik meghívottjai így olyan desztinációt ismerhettek meg, mely a természeti szépségre és az aktív sportokra fogékony utaskörnek, a vállalati és kongresszusi rendezvények szervezőinek igaz szívvel ajánlható.

hirdetés

A még autóbusszal sem hosszú utazást a szervezők földi javak, például csokoládé osztogatásával tették kellemesebbé. A csapat szállásáról, a bledi négycsillagos Hotel Golf erkélyes szobáiból varázslatos kilátás nyílt a hósapkás hegyekkel körülvett tóra. A szálloda 350 férőhelyes kongresszusi kapacitásának ritka adottsága, hogy a Jupiter terem üvegfalán át egyenesen a bledi várra látni. A sarok-lakosztályok teraszairól nyíló körpanoráma sok illusztris vendéget késztetett elégedett sóhajtásra. Zsíva, az ószláv istennő adta nevét a wellness-részlegnek, ahol a masszázsokkal és pakolásokkal Arnold Rikli egykori „természetgyógyász” hagyományait követik. Rikli korát megelőzve a víz és a szép természeti környezet hatásán alapuló híres gyógyhelyet hozott létre Bledben. A tó környéke az aktív sportolás szinte korlátlan lehetőségét kínálja: alig 4 kilométerre található Európa egyik legszebb fekvésű golf pályája; emellett lovaglás, síelés, sífutás, kerékpár-és gyalogos túrák, teniszpályák, kajak és rafting-túrák közül válogathat a szerencsés idelátogató. Az adrenalin szint fenntartásáról esténként a bledi kaszinó gondoskodik.

A katalógus bemutatót a szlovén konyha remekeiből összeállított, könnyű, és változatos büfé- vacsora követte. Már csak egy óhaj maradt másnapra: süssön a nap! Így lett, mert reggel induláskor szép szivárvány jelent meg a bledi ezeréves vár fölött. Az akkori őrtornyot és a tó közepén fekvő kis szigetet II. Henrik, német-római császár adományozta Albuien püspöknek. A középkori hangulatát megőrző vár az elbűvölő kilátáson kívül, számos szolgáltatást (kávézó, múzeum, borpince, gyógyfüves bolt, étterem) nyújt. Csoportok számára középkori kosztümös esküvőt, kardcsattogtató lovagi összecsapást is szerveznek. Japán, és német csoportok tolongtak most is, angolok is szép számmal jönnek ide, többen itt mondják ki a boldogító igent a freskókkal díszített 16. századi kápolnában. A mohos várfalak könyöklőiről láthatóak voltak a helyi néven „pletna”-nak nevezett, csíkos vászontetejű, kirándulóhajók, melyek sűrűn közlekedtek a part és a tó közepén fekvő festői szigetecske között. A 16-17 embert befogadó hajót két evezőt egyszerre merítgető egyetlen ember viszi át a szigetre. A „pletnázást” az OTP csapat is kipróbálta, útközben a parton megcsodálva a szerb királyi család egykori rezidenciáját, mely a történelem forgandósága miatt később Tito nyári üdülője lett. Az itt vendégül látott világhírű művészek, államférfiak, sportolók messze földre vitték Bled szépségének hírét. Eljutva a Bled jelképének számító, a sziget csúcsán épített kápolnába, valamennyien meghúztuk a harangkötelet: a legenda szerint ezzel elértük, hogy egy kívánságunk teljesülni fog.

A 60 százalékos erdősültséggel büszkélkedő Szlovénia nemcsak a felszínen szép: a karsztvidék ezernyi cseppkőbarlangot rejt. Közülük is leghíresebb Postojna. A 21 kilométeres barlang látnivalóit kisvonattal és gyalogosan is bejárta a csapat. Külön kiállítórészben a barlang egyedi élővilágát, köztük a híres barlangi gőtét is bemutatják. A vezetések 2 óránként indulnak, a szervezőknek ügyelni kell arra, hogy aki lekési az indulási időt, későbbi járatra már nem érvényesítheti a jegyét.

Fejlesztések, újdonságok
Különleges helyszínen, a szlovéniai Bledben található négycsillagos Sava Hotel Golf konferenciatermében ismertette lerch edit kiutaztatási üzletágvezető a cég idei évben foglalható útjait a meghívott partnerirodáknak.
Honlapjuk megújult, B2B és B2c felhasználók részére egyaránt. az otp travel utazási iroda sikeresen nyitott a fiatalabb korosztály felé is: nemzetközi
diák- ifjúsági és tanár igazolványokat (iSic-iYtc-itic) is forgalmaznak.
Az idei nyári külföldi ajánlatokat két katalógusban foglalták össze. az autóbuszos körutazások közül újdonság a salzkammerguti és a szász-svájci út, a repülőgépes utak közül pedig az anatóliai, és az angliai kertek-kastélyok program. a Fly and drive utakat kedvelőknek Lettországot, Andalúziát, Portugáliát, és Skóciát ajánlják. Csoportos városlátogatásokat Szentpétervárra, Moszkvába, Milánóba és Rómába szerveznek. Változatlanul nő az érdeklődés a tengeri hajóutak iránt, melyekből a Földközi - és északi-tengeri hajóutak csoportosan, magyar idegenvezetővel indulnak. Az üdülőkatalógusban a legszebb horvát, olasz, görög tengerparti üdülőhelyeket találjuk, a szigetek közül máltát és madeirát ajánlják az érdeklődőknek.
Újdonság az erdélyi Szovátán és a lisszabon környéki nyaralóhelyeken (estoril, cascais) foglalható üdülési lehetőség. a már kedveltnek bizonyult toszkánai agroturizmus házai is leköthetők. az egzotikus tengerparti kínálatot Bali, Mauritius és Seychelles képviselik. Jól kezelhető formátumban jelentették
meg a belföldi katalógust, melyben több mint száz településen 150 szálláshelyet – panzióktól az ötcsillagos szállodákig - tüntetnek fel tematikus rendezésben. A Dunán közlekedő Budapest Softrafting programjuknak - melyet csapatépítő tréningként és kalandtúraként is sikerrel forgalmaznak - új végpontja az a38-as hajó. Bakó Balázs értékesítési vezető internetes fejlesztésekről tett említést: az Otp travel szolgáltatásait is tartalmazó traBase rendszerről a következőt tudhatták meg a jelenlévők: az egyedi fejlesztésű Smart monitor alkalmazás a legjobb aktuális repülőjegy és hotelajánlatokból állít össze városlátogató csomagajánlatokat különböző desztinációkra vonatkozóan.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai