KávéBár hétvége és sommelier bajnokság a hétvégén

Negyven kiállító termékeit - kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat - kóstolhatnak a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Tesla Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.

A hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményeként számon tartott, immár nyolcadik alkalommal meghirdetett KávéBár Bazár látogatói elsajátíthatják, miként kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, és rengeteg izgalmas terméket fedezhetnek fel. Az egykori Elektrotechnikai Múzeum első emeleti loft termében ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, és előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a KávéBár hétvégén jelen lesznek a magyarországi kávé- és italszakma legjobbjai, ugyanis a két nap során öt országos bajnokság zajlik. A baristák a Coffee in Good Spirits és a Latte Art versenyeken mérkőznek meg, hogy a nyertesek a júniusi, Budapesten zajló világbajnokságon képviselhessék Magyarországot. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság vasárnap délelőttől estig tart a földszinti klubban, és a klasszikus és flair kategória győztesei Koppenhágában mutathatják meg tudásukat az őszi világbajnokságon.

Ugyanezen a napon tartják meg a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntőjét is, ahol a pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adniuk felkészültségükről a versenyzőknek. A sommelier-k országos megmérettetésének fővédnöke idén is Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, és a nyilvános döntő előtt a szövetség által alapított Par Excellence-díjátadót is megtartják a Tesla Budapest második emeleti teátrum termében.

A versenyek mellett a rendezvény szombaton számos előadásnak, exkluzív kóstolóknak is helyet ad, és a különleges termőterületekről származó kávék mellett csúcsminőségű teák, japán párlatok, tokaji különlegességek is a kóstolópohárba kerülnek az előadások alatt. A két nap során a korlátlan kávékóstolás mellett borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, így bor- és pezsgőkóstolót, valamint pálinkák és párlatok kóstolását is tartalmazza a belépőjegy ára.

A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?