hirdetés
hirdetés

Két év után újjáéledhet az éjszakai vendéglátás Ausztriában

Ausztriában a kormány a hét közepén - február 16-án - újabb intézkedéscsomagot jelenthet be, amely további lazításokat tartalmaz a járványügyi korlátozások terén - írja a GD Consulting.

hirdetés

A koronavírus járvány következtében bevezetett korlátozások miatt az éjszakai vendéglátás (bárok, diszkók, hajnalig nyitva tartó szórakozóhelyek) üzemeltetése két éve gyakorlatilag ellehetetlenült, a korábban ismert fomában megszűnt létezni. Jelenleg a vendéglátó egységekre még mindig éjféli zárási kötelezettség vonatkozik, amely továbbra sem teszi lehetővé az ágazat rentábilis működtetését. A járvány előtt időszakban az éjszakai vendéglátás területén Ausztriában közel háromezer vállalkozás keretében 80 ezer munkavállaló dolgozott. Az ágazat éves forgalma csak Bécsben meghaladta az 1 milliárd eurót – nyilatkozta az ORF riportjában a szakmai érdekképviselet szóvivője Stefan Ratzenberger. Elmondása szerint a szövetségi kormány napokon belül bejelenteni a döntést, miszerint újból kinyithatnak az éjszakai vendéglátóhelyek.

A március végén „kifutó” gazdasági támogatásokat azonban esetükben meg kell hosszabbítani, mert ellenkező esetben a tulajdonosok 50 százaléka is csődbe mehet az ágazatban, ha ismét meg kell kezdeni a korábban felfüggesztett hitelek és kötelezettségek törlesztést – érvelnek az ágazat képviselői. Sajtóinformációk szerint Ausztriában a kormány a hét közepén - február 16-án - újabb intézkedéscsomagot jelenthet be, amely további lazításokat tartalmaz a járványügyi korlátozások terén. A járványügyi "szabálylabirintus" mielőbbi felszámolást követeli az osztrák gazdasági kamara (WKO) szállodai tagozatának elnöke, Susanne Kraus-Winkler is. Véleménye szerint a szálláshelyek stabil ügymenetéhez stabil viszonyok, s nem pedig állandóan változó, áttekinthetetlen szabályok kellenek. A kormány azzal segítene a legtöbbet a szállodáknak, ha felszámolná a "vendégek felé amúgy is képviselhetetlen" járványügyi szabályokat – olvasható a WKÖ közleményében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk