Kihívást jelent majd a csontos borjúkaraj?

Egy ideig úgy tűnt, igen, de Pohner Ádám Lyon-ban, a Bocuse d'Or döntőn sikerrel megoldja.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a meghívottakat arról tájékoztatta január 14-én, a METRO Gasztro Akadémián, hogy a magyar csapat két hét múlva indul Lyon-ba, a világ legrangosabb szakácsversenyére, ahol Pohner Ádám képviseli Magyarországot.

A sajtótájékozatón ennek kapcsán Hamvas Zoltán elnök elmondta, soha ilyen jó helyzetben nem volt még a magyar csapat, a versenyre tökéletesen felkészültek, és csupán finom hangolások vannak hátra.

Pohner Ádám (25), a magyar csapat versenyző séfje hozzátette, hogy fiatal kora ellenére többéves Bocuse múlttal rendelkezik, hiszen 2015-ben már ott volt commis-ként Molnár Gábor oldalán Lyonban. Beszélt arról is, hogy bár a Bocuse d'Oron az az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, a legjobbak közé befért igen sok magyar alapanyag és technológia is. Megjelenik majd a versenyételben többek között a derelye, a tokaji ecet, a bikavér, a technológiák közül pedig kiemelten fontos a savanyítás. Felkészülését két norvég rangos tanácsadó segítette:, Ørjan Johannessen és Odd Ivar Solvold.

Kérdésünkre Ádám elmondta, a szükséges alapanyagok közül számára a csontos borjúkaraj jelentette a legnagyobb kihívást, azonban amikor azt a megoldást kezdte alkalmazni, hogy szedi le a húst karajról, és nem teszi hőfürdőbe, hanem "csak" süti - felülemelkedett és sikerrel túljutott ezen a problémán.

Segal Viktor, a magyar csapat most először ebben a pozícióban debütáló coach-a hangsúlyozta, hogy a magyar csapat emberileg is nagyon egyben van, nincsenek konfliktusok, és elárulta azt is, ő volt a felkészülés alatt nemcsak a szakmai mentor, hanem a DJ is, hiszen Lyon-ban a verseny pokoli hangzavarban lesz, ezért őrült hangos számokat kevert Ádámék munkája alá.

Csillag Richárd, a csapat commis-ja arról beszélt, mennyire felgyorsult és megváltozott az élete, amióta megkezdődött Ádámmal a közös felkészülésük a versenyre.

Végül a verseny két fő szponzora, a Hungexpo nevében Ganczer Gábor vezérigazgató és Horváth Imre, a sajtótájékoztatónak is helyet adó METRO vezérigazgatója is szót kapott. A Hungexpo egyébként az a helyszín, ahol a Bocuse d'Or tankonyha is helyet kapott, a METRO pedig immár hagyományosan a versenyre és a gyakorlásra biztosítja a szükséges alapanyagot..

A Bocuse d'Or sajtótájékoztatóján az a balatonszemesi Kistücsök étterem biztosította a cateringet, ahol Ádám is dolgozik a konyhán, ha éppen nem a versenyre készül éjjel-nappal, a pezsgőket a Törley hozta

 

 

 

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?