hirdetés
hirdetés

Kihívója akadt a kecskeméti repülőnapnak

Bár tavaly végül elmaradt, Kecskemét neve már egybeforrt a Nemzetközi Repülőnappal. Idén azonban három új nagyrendezvénnyel bővül Nyíregyháza éves kulturális programsorozata, melyből az egyik szintén egy repülőnap lesz.

hirdetés

Ulrich Attila, a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere elmondta, hogy új programként május 27-28-án táncművészeti fesztivált, szeptember 3-án repülőnapot, november 26-án pedig pálinkanapot rendeznek.

Idén háromnaposra bővül a Városnapok rendezvénye, amelyet május 6. és 8. között tartanak meg, és kétnaposra a Tirpák Fesztivál, amelynek időpontja szeptember 24-25. lesz - tette hozzá.

Ismét megrendezik - augusztusban - a Cantemus Kórusfesztivált, ahová ezúttal is világ legnevesebb együtteseit várják. A már hagyományosnak számító, Helló Nyíregyháza elnevezésű rendezvényt április 22-én, a Gyermeknapot május 29-én, a Múzeumok éjszakáját június 25-én, az Évbúcsúztató rendezvénysorozatot pedig november 27. és december 31. között tarják majd meg.

Forrás: Facebook / Nyíregyházi Repülőnap
Forrás: Facebook / Nyíregyházi Repülőnap
A nyíregyházi önkormányzat idén 32 millió forintot költ költségvetéséből a nagyrendezvények szervezésére, és egymillió forint céltartalékkeretet is létrehozott. A Cantemus Kórusfesztivált pedig külön alapból, 6 millió forintból szervezik meg.

A Vidor Fesztivált - melyet idén augusztus 26. és szeptember 3. között tartanak - szintén külön forrásból szervezik, az összeg az önkormányzati fenntartású Móricz Zsigmond Színház költségvetésében szerepel.

A színház február 9-én indoklás nélkül felmentett igazgatójának, Schlanger Andrásnak az elbocsátása is napirendre került a közgyűlés csütörtöki ülésén, Kovács Ferenc polgármester azonban itt sem nevezte meg a felmentés okát. Annyit mondott, hogy szükséges és jogszerű intézkedést hozott, mert olyan helyzet adódott, amikor élnie kellett az indoklás nélküli felmondás lehetőségével.

Felolvasott egy részletet a színház művészeti tanácsának hozzá intézet leveléből is, amely szerint "hat hónapig bizonytalanság, kiszolgáltatottság, most pedig nyugalom és megkönnyebbülés jellemzi a társulat tagjainak hangulatát".

(forrás: Turizmus Online / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk