Kincs, ami van

Bükkös és tölgyerdő, ásványi kőzetek, helyi gyógynövények, természetes alapanyagok, az évszakok változásával harmónában lévő holisztikus spa-szemléletmód, regionális gasztronómia, Mátra-környéki borkínálat, rendelhető párnamenü, élményzuhanyfolyosó – csak néhány az elegáns külső és belső designnal rendelkező mátraházi LIFESTYLE HOTEL MÁTRA ****superior egyedi szolgáltatásai közül. 

Az egykor Bérc Hotel néven ismert, aztán jónéhány évig Csipkerózsika álmot alvó szálloda helyén épült, két éve átadott vadonatúj szálloda tulajdonosai, tervezői pontosan tudták, olyan szolgáltatásokkal érdemes várni a vendéget, amelyeket másutt nem talál. Ezért körülnéztek a hegyen és környékén, és rájöttek szinte kimeríthetetlen a Mátra kincsesládája, onnan érdemes meríteni.

Táblák gyorsuló motorosokkal, stresszűzéssel

Budapesttől mindössze 90 km a távolság, és az nagyon jó, hogy ehhez a szállodához bárki GPS nélkül is eltalál, mert mindig akkor bukkan fel egy jól látható helyen újabb útjelző tábla, amikor már épp elbizonytalanodna az utazó: most akkor a helyes irányba tart, vagy már eltévedt? Amire azonban figyelni kell, azok a hegyre vezető kanyargós utat adrenalinfröccsnek tekintő, száguldozó motorosok, hiszen a Gyöngyöstől a hotelhez vezető 24-es számú út híres arról, hogy ez a motorral száguldozók egyik nagy kedvence.

Ha valaki a fővárosból indul, alig egy óra kényelmes autózás után már csak arra kell ügyelnie hogy a hotel melyik kényeztető programját válassza: kérjen esetleg a recepción egy lépésszámlálót, és futni induljon valamelyik erdei ösvényen, vagy kössön közelebbi ismeretséget a mátrai borzaskával a páratlan panorámájú étteremben, esetleg „biztos ami biztos” alapon egy női önvédelmi gyorstalpalóra iratkozzon be helyben – a szállodában.

Gyógytea kőszobákkal, pazar konferenciatermekkel

Helyi javasasszony receptje alapján összeállított meleg gyógyteát kortyolunk fogadóitalként, aztán felkerekedünk, és a hotel igazgatója, Tapodi Attila vezetésével a házzal ismerkedünk. Mind a 114 szobába persze nem nyitunk be, hiszen egyrészt képtelenség lenne, másrészt majdnem tele a ház, pedig egy főszezon utáni hétköznapi üzemmódba csöppennünk, harmadrészt, ha egy-egy példát látunk a különböző – standard, junior, családi és körpanorámás lifestyle - szobákból, abból már teljes képet kapunk a négy csillag superior minősítésű, de sok helyütt ötcsillagos luxusnak megfelelő kényelemből.

Különlegessége a háznak, hogy a környék ásványairól nevezték el a helyiségeit. Az is páratlan, hogy 24 lakószoba a házban összenyitható. Miközben a természetes fényben fürdő konferenciahelyiségeket járjuk, megtudjuk, sokan a napfény helyett inkább sötétítve kérik a termeket, mert annyira pazar a látvány, hogy elvonná a konferenciázók figyelmét.

Hegyvidék wellness-szel, saját gasztronómiával 

Ahelyett, hogy a vendégszobák pontos leírását, meg a konferenciatermek méreteit, netán a fürdőmedencék vízmélységét taglalnánk, inkább nézzünk egy-két valóban különleges megoldást! Mert a mátraházi szálloda valódi értéke és vonzereje a másutt Magyarországon nem található hegyvidéki wellness és gasztronómiai szolgáltatásokból áll. Itt a reggelinél, vacsora alkalmával a vendégek sorra kóstolhatják a környék finomságait: frissen fejt tejet, kecskesajtot, meleg lángost, rétest, palacsintát. De azok sem maradnak éhkoppon, akik valamilyen allergiával küszködnek, vagy olyan diétát tartanak, amely az egészségük megőrzéséhez elengedhetetlen. Laktózmentes tej? Miért ne lenne?! Gluténmentes kenyér, akár teljes ételsor? Persze, mikor szolgálhatják fel?! A müzli friss, ropogós és jóízű, a környék gyümölcsei kínálják magukat a tálcán, és a reggeli kínálat egyik nagy választóvonala – az ételekhez kínált kávé is kivételesen kifogástalan.

A spa-ban is igazi kényeztető, egyedi különlegesség, hogy kizárólag hazai biokozmetikumokat használnak a kezelések során, és nem a másutt megszokott kezelési protokollt (szigorú előírásokat) alkalmazzák, hanem teljesen új módszert, saját módszert alkalmaznak ellenőrzött hazai ökológiai termékekkel. Drágaköves arcmasszázs nélkül például lehet élni, de ha valakit épp a Lifestyle-ba veti a jó sora – akkor azért ezt ne hagyja ki. Ezt a különleges masszázstechnológiát, amelyet kimondottan ehhez a kezeléshez dolgoztak ki, ötvözve a mandulás arcmasszázs és a drágakő gyógyászati, szépészeti előnyeit. Tulajdonképpen egy olyan intenzív, gyors arcfeltöltést jelent, amely a kezelés után azonnal látványos, amellett, hogy kellemesen pihentető.

Párna csatával, anélkül vagy mofettával

A szálloda tervezői és gazdái – ez a hazai tulajdonoskörű QUAESTOR Csoport – úgy tűnik, sok szállodában megfordultak, mielőtt saját házuk építésébe kezdetek volna, ugyanis még egy olyan apróságnak tűnő, ám a vendégnek mégis fontos dologra is odafigyeltek, minthogy milyen legyen a párna az ágyban? Az, hogy ma már az ágy kiképzése, a matrac kifogástalan – egy színvonalas szállodában szinte megszokott, de hogy a párnákból széles választékot kínáljanak – ez valóban exkluzív mátrai szolgáltatás. Lehet kérni akár tollas, vagy nem tollas, a feng shui jegyében fogant, esetleg az ergonómiai szempontok alapján készült alvóalkalmatosságot – a hotel párnamenüjéből bármelyik térítésmentesen gond nélkül választható.

És ha a szobákban nem is ajánlott vad párnacsatát vívni a kiválasztott alváskiegészítővel, a szállodától nem messze, a közeli Mátraderecskén ezt bárki megteheti – ott ugyanis kiadós párnacsatát javasoltak nyár végén azon kiállított termékekkel, amelyet helyi asszonyok palóc módra hímeztek, díszítettek. Egyébként a mátrai kisfalu (egyelőre) nem a párnacsatáiról ismert, hanem különleges természeti adottságáról: itt ugyanis szabadon tör fel a föld mélyéről a széndioxid, és a mofettának nevezett gáz bűvös ereje sok-sok gyógyulni vágyót vonz határon innen és túl.

Torta habbal, szelíd motorokkal

Írásunk elején már szóltunk motorokról, ezúttal azonban egy sokkal kellemesebb változatról, a bárki – kicsik és nagyok - által vállalható, mégis különleges hegyi sport, a terepsegway szépségéről ejtenénk még néhány szót, mert ez is kipróbálható a Lifestyle-ban eltöltött pihentető napok alatt. Ez egy olyan high-tech szórakozás erdei ösvényen, amelyet lehet egyénileg, családosan vagy csapatépítő jelleggel űzni, nem zavarja a vadakat, a természet rendjét – hiszen hangtalanul siklanak a gépek az ösvényeken.

Az első 2-3 (na jó, legfeljebb 5) percben még azt lehet képzelni, hogy ez az az a motor és roller speckó egyvelege, amire ő tuti rá nem áll, mert sosem tudna vele menni, kanyarodni, pláne megállni, azonban a gyakorlópályán tett első sikeres kör után azonnal érzi még a legszőkébb „versenyző” is, hogy ezt bizony kár lett volna kihagyni. Hiszen fantasztikus érzés finoman előre vagy oldalt hintázva, a síeléshez hasonlóan áttett testsúllyal száguldani a biztonságos segway-en, és közben a tájban gyönyörködni. Hab a természet tortáján. Igazi exkluzív felüdülés, olyan, akár a mátrai szálloda többi, első pillanatban meghökkentőnek tűnő, aztán az aktív pihenés legjobbjainak sorába illeszthető különös, egyedi ajánlata.

Köszönjük a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA ****superior meghívását, hogy kipróbálhattuk a Mátra Kincsei csomag szolgáltatásait.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.