hirdetés
hirdetés

Komplex felkészítő programmal készül Veszprém 2023-ra

Felmérték, mennyire felkészültek a város turisztikai szolgáltatói a jövő évi eseménysorozatra, és komplex programmal segítik, hogy hosszú távon is vonzó úticél legyen Veszprém. 

hirdetés

A grandiózus turisztika beruházásokon túl a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programot megvalósító cég arra is ügyel, hogy az ide érkező látogatók a lehető legjobb élményekkel távozzanak majd, mivel úgy vélik, hogy a siker egyik kulcsa, hogy a város intézményei egységesen magas színvonalú felkészültséggel fogadják a vendégeket. Ennek érdekében alaposan átvilágították - egy nyílt meghívásos tárgyalás nyerteseként az  Innotime Hungary Kft. -  az intézmények turisztikai szolgáltatásait, majd a meglévő értékek megerősítése mellett új szakmai tartalmak/szolgáltatások kidolgozását és megvalósítását is javasolták.

Az elvégzett kutatás összesített eredményei azt mutatják, hogy Veszprémről egyértelműen pozitív kép él a közvéleményben, és hívószóként a kultúra meghatározó szerepet kap. A pozitív imázs azonban városmarketing és turisztikai szempontból csak akkor aknázható ki sikeresen, ha egy átgondolt desztináció- és látogatómenedzsment rendszerre épül, amely folyamatosan méri a látogatói igényeket és ennek megfelelően viszi piacra a város kulturális kínálatát.

A turisztikai felmérés eredményei alapján elkészült a „10 hónap 10 kihívás” címet viselő intézkedési csomag, amelyet 2022. februártól 2022. novemberig az átvilágítást végző Innotime Hungary Kft-vel összefogva következetesen valósítanak meg az alábbi veszprémi intézményekkel összefogásban:
• Agóra Veszprém Kulturális Központ 
• Kabóca Bábszínház
• Lackó Dezső Múzeum
• Művészetek Háza Veszprém
• Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft.
• Veszprémi Petőfi Színház
• Veszprémi Érsekség
• Veszprémi Programiroda Rendezvényszervező és Kulturális Kft.
• Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 
• Veszprémi Állatkert (Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.)

A program többek között az intézményi attrakció- és kapacitásfejlesztésre, turisztikai termékfejlesztésre, desztinációmenedzsmentre, desztinációs szintű termékfejlesztésre, szemléletformálásra, tudásmegosztásra, az online felületek kezelésére, a jegyértékesítésre, a látogatómenedzsmentre, a fenntarthatóságra és akadálymentességre, és a nyelvi készségek meglétére fókuszál.

A nyár folyamán a „Veszprém legyen a királynék városa!” címmel kiállítások és kampányok indulnak, valamint elindul az egységes jegyértékesítési rendszer kiépítése is. Később, az ősz folyamán kezdődik a program keretében kidolgozott „Welcome Veszprém” pályázati programcsomag megvalósítása, melynek részeként többek között egységes eligazító táblarendszerrel, online jegyvásárlásra alkalmas kioszkokkal, kerékpáros szervizpontokkal, elektromos biciklitöltőkkel, kerékpártárolókkal, nyilvános WC-kkel és ivócsapokkal gazdagodik a város. A látogatókkal kapcsolatban álló munkatársak képzése a Szolgáltató Attitűdfejlesztő Tréninggel (SZAFT) zárul novemberben.

Az intézkedéscsomaggal elsősorban a 2023-as programév sikeres lebonyolítását kívánja elérni a VEB2023 Zrt. és a megvalósítást aktívan támogató Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata. Közös cél, hogy fejlesztés eredményei hosszú távon is beépüljenek, pozitívan befolyásolják majd Veszprém városmarketingjét, turizmus terén felmutatott sikereit.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk