Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc

A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és példaként is szolgálhatnak a fogyasztóknak. A padthai wokbar mindig is fontosnak tartotta, hogy vásárlóit edukálja a fenntartható és tudatos táplálkozás tekintetében, emellett pedig odafigyelt a környezettudatos működésre is. Most pedig új célt tűzött ki maga elé a márka. 2021 tavaszán útjára indul a padthai városfásítási programja, amelynek már első szakasza is több budapesti kerületet érint - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A természet tisztelete és szeretete az indulás óta átjárja az ázsiai ételekre specializálódott étteremlánc szellemiségét ennek legújabb állomása pedig az idei évben induló városfásítási programjuk, melyet egy szakmai partnerrel, a kifejezetten vállalati faültetésekre specializálódott Treemighty-val valósítanak meg.

Nagyon kevesen vannak még mindig tudatában annak, hogy a talaj minősége szinte mindenhol egyre rosszabb állapotban van a világon, ez pedig lassan, és emiatt sokak számára észrevétlenül, de a világ élelmiszerellátását és életkörülményeinket fenyegeti. A ma már iparivá vált mezőgazdasági termelés elhagyta a régi módszereket, emiatt pedig folyamatosan romlik a föld minősége, ez pedig akár pár évtizeden belül olyan környezeti katasztrófákhoz vezethet a Föld bizonyos részein, mint a talajerózió, vagy akár az elsivatagosodás. Ez ellen viszont nemcsak a mezőgazdaságban, de a mindennapokban is tehetünk. Ebből indult ki a padthai wokbar is, akik városfásítási programjukkal hosszú távra terveznek.



Talán a faültetés sokaknak triviális dolog, de valójában az étteremlánc által számos budapesti kerületnek adományozott fák mögött több, mint 20 évnyi kutatómunka rejlik, mely a Hungaroplant mérnökeinek köszönhető. Nekik sikerült elérni, hogy egyetlen elültetésre kerülő sorfa 10 év alatt háromszor annyi széndioxid megkötésére legyen képes, mint sima társai. Az étteremlánc 2021-es programjának keretében összesen 80 „Express Fűz” kerül elültetésre. Ennek a típusnak a legfőbb erénye - amellett, hogy kiváló a várostűrő képessége, a konténeres termesztőtelepen történő nevelésének köszönhetően pedig garantált a megeredése -, hogy 10 év alatt 9900 személygépkocsival megtett kilométernyi kibocsátott széndioxid megkötésére képes.

A 2021-es faültetési program a padthai életében csak az első lépcsőfok, hiszen a következő években a 80 fának várhatóan a sokszorosa kerül majd elültetésre.


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.