Kőrözöttes kifli kikötő átadóval fűszerezve

Mi köze a jó öreg körözöttes kiflinek egy vadonatúj, most átadott, korszerű hajókikötőhöz a Balaton északi partján? Mindjárt kiderül...

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Körözöttes kifli partira invitálta vendégeit június 24-én, péntek koraestére Alsóörs első embere, Hebling Zsolt, és a most elkészült, valóban európai színvonalú Alsóörs Marina megnyitójára a két tulajdonos: Dr. Deák Gábor és Dr. Kecskés Egon.

Mivel az ünnepélyes alkalomkor Segal Viktor gasztronómiai tanácsadót találtuk a kikötő új klubházának vadonatúj éttermének konyháján, naná, hogy megkérdeztük, a forró hőségben a hideg üdítő és jégbe hűtött pezsgő felszolgálása kedves figyelmesség, ám miért jár hozzá mindenkinek körözöttes kifli?

A Balaton egyik legjelentősebb idei turisztikai beruházásaként jellemezte települése legújabb turisztikai attrakcióját a polgármester, majd a tulajdonosok nevében Dr. Deák Gábor nyugtatta meg a beruházás (jelen lévő) finanszírozóit: a hitelek vissza lesznek időben fizetve, egyben megköszönte a hajóhelyek bérlőinek bizalmát, akik máris birtokukba vették az Északi-part legújabb, gyönyörű (és egéybként bárki számára látogatható) kikötőjét és mólóját. Ő mondta el azt is az egybegyűlteknek, hogy a BAHART-tal közösen üzemeltetik mostantól a hajókikötőt, ahol egy vadonatúj vitorláscentrum is nyílt, 200 hajóhelyes lehetőséggel, valamint egy 12 szobás kikötői hotellel, amelynek alsó részén fúziós, minőségi étterem működik mostantól, Segal Viktor mesterszakács közreműködésével. Komplex szolgáltatással – hajószervízzel, téli tárolási lehetőséggel, szelektív hulladékgyűjtéssel stb. – várják bérlőiket, akik lehetnek vitorláshajóvezetők, vagy elektromos vízijárgánnyal érkezők, de akár kenusok is.

A polgármester hozzátette, külön örül annak, hogy a település horgászai is birtokba vehetik az új mólót – részükre különben a horgászhely látogatása térítésmentes. Majd Berkes Péter plébános, Péter atya megáldotta a legújabb vízi létesítményt, és máris hozták a legendás körözöttes kiflihegyeket.

 

Segal Viktor pedig elárulta, azért éppen azt, mert Alsóörs egyik ikonikus étele a körözött, ezért esett rá a választás. Mindent tudó helyi erőket kérdeztünk amúgy erről az ízletes gasztronómiai fogásról, akik tényszerűen hozzátették: Alsóörsnek, sem ennek a tájnak ember emlékezet óta sosem volt jellegzetes eledele a körözött, márcsak azért sem, mert a hozzá szükséges juhtúrót képtelenség a környéken beszerezni, ugyanis juhnyáj közel s távol nem gazdagította a tájat, nem úgy, mint az Alföld különböző részein. Azonban az igazsághoz hozzátartozik: ha juhtúró nem is, de körözöttes kifli vagy kenyér tényleg gyakran szerepelt az alsóörsiek kedvenc csemegéi közt, ugyanis az ikonikus "Bakter" nevű kocsma-vendéglőben, az állomásnál, a sör mellé tényleg ez az egyszerű fogás volt a legkedveltebb a betérők körében.

Forrás: Vendég & Hotel


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.