hirdetés
hirdetés

Kötelezők: Dobogón az Astra, Allianz és a K&H

Gyorselemzés a pba.hu online alkusz cég az első ezer szerződése alapján

A pba.hu-n történt első ezer kötés alapján elmondhatjuk, hogy a Magyarországra új szereplőként bevonuló, romániai anyacéggel rendelkező Astra Biztosító megdöbbentően alacsony áraival betört a piacra.

hirdetés

A jelenleg 1,4 millió szerződést birtokló Allianz is tartja magát az árversenyben, meglepetésként szerepel dobogós helyen a K&H biztosító igen alacsony díjszabása miatt. „Az első ezer kötés tapasztalatai alapján a KGFB mellett jelenleg egyelőre kis számban kötnek Casco. Most a kötelezők harca folyik, de a Casco szerződések területén is jelentős kötési szám növekedésre számítunk” – foglalja össze az online alkusz cég elemzője, Bancsó Tamás.

Köbcenti helyett teljesítmény

Az új kötelező gépjármű felelősség biztosítást már nem köbcenti, hanem motorteljesítmény alapján számolják. Átlagban akár 40-50%ot is spórolhatunk a kötelezőn, további kedvezményeket pedig a világhálón való kötés, díjfizetés, az éves egyösszegű kiegyenlítés és a gyerekkedvezmény jelenthet.

Casco-Kötelező együttkötés esetén a legtöbb biztosító jelentős kedvezményeket kínál. Allianz új elemként bevezeti az úgynevezett e-GFB-t, ami éves vagy féléves díjlehívásos vagy bankkártyás díjfizetést esetén még további jelentős kedvezményt ad, míg az Aegon a családosok, gyerekesek kegyeiért szállt ringbe.

60 százalékkal olcsóbb BMW

2010-ben, harminc éves szegedi férfiként az 530-as, 230 lóerős BMW-nket legolcsóbban 66 ezer 395 forint éves díjért biztosíthattuk, addig 2011-re díjunk 27 ezer 365 forintra zuhant. Ez közel 60 százalékos díjcsökkenés. A pphungary.pba.hu oldalán működő ingyenes díjkalkulátorral a magyarországi KGFB piacon jelen lévő 14 biztosító 2011-es díjai elérhetőek, További kényelmi szolgáltatásként az online alkusz cég vállalja a felületén kötött biztosítások után az előző biztosítás felmondását, és egyéb az új szerződés életbelépéséhez szükséges ügyintézés lebonyolítását.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai