hirdetés
hirdetés

Közel kétmilliárdot nyertek turizmusfejlesztésre Békésben

A gyulai önkormányzat egymilliárd, Szarvas városa pedig 730 millió forint támogatást nyert el turizmusfejlesztésre az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból (TOP) - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

hirdetés

Azt írták, Szarvason a Kacsa-tó környékén valósulhatnak meg ökoturisztikai beruházások, Gyulán pedig a 19. századi polgári lakóházat, az úgynevezett Ladics-házat és a mellette lévő, 1840 óta működő Százéves cukrászdát fejlesztik. A békési fürdővárosban az összegből megépül a Nagyváradi úti kerékpárút is az aktív turisztikai fejlesztések részeként.

Forrás: visitgyula.com
Forrás: visitgyula.com
 

Az uniós TOP-keret 2014-2020 között Békés megye számára eredetileg 58 milliárd forintot tartalmazott, ám a viharsarki települések - a megyeszékhely Békéscsabát nem számítva - több mint ötszáz pályázatot nyertek meg. Még nem zárult le valamennyi beadott pályázat elbírálása, így a megyei önkormányzat számításai szerint 80 milliárd forint körül zárhatják a hétéves uniós költségvetési ciklust. A TOP-program egyik célja a gazdaság fejlesztését szolgáló beruházások támogatása volt, amelyek adóbevételeket teremtenek, új munkahelyeket hoznak létre vagy a meglévők megtartását segítik elő.

Békésben a tavalyi év végéig 21 turisztikai fejlesztés valósult meg, továbbá megépült vagy megújult több mint 68 kilométer kerékpárút 2020 végéig.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai