hirdetés

Közelebb hozzák a török Riviérát a Dunántúlhoz

Időben, távolságban közelebb kerül a jövő nyártól a török Riviéra a Dunántúlhoz, derült ki azon a vasárnapi sármelléki studytouron, amin a Dunántúl északnyugati, délnyugati és középső részén működő utazási irodák munkatársainak tartottak a jövő nyártól közlekedő antalyai charterről.

hirdetés

A győri, kaposvári, zalaegerszegi, pécsi, pápai, szombathelyi, ajkai, veszprémi, siófoki és más településeken dolgozó szakemberek valódi működés közben ismerkedhettek meg a Hévíz-Balaton Airporttal. A teszthez az idei utolsó Moszkva-Sármellék járat fogadása illetve visszaindítása biztosította az élethű körülményeket.

Az új törökországi charterjárat a Green Travel Nemzetközi Utazási Iroda Kft. és a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő Hévíz-Balaton Airport Kft. együttműködésében valósul meg.

Mint Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Benkő Attila, a sármelléki repülőteret működtető kft. ügyvezető igazgatója elmondta, számukra azért különösen fontos a török járat, mert ezzel újra indul a kiutazás Sármellékről. Hisz a jelenlegi a német, orosz, svájci járatok elsősorban ide szállítanak vendégeket.

Éppen egy orosz charter érkezett Sármellékre, fotó: Győrffy
Éppen egy orosz charter érkezett Sármellékre, fotó: Győrffy

A charterrel kapcsolatos információkat Göktas Merdol, a Green Travel tulajdonos-vezetője és Iglódi László, a cég értékesítési vezetője osztotta meg a résztvevőkkel. Mint elhangzott, a cég mostanáig Budapestről áprilistól október végéig heti kilenc, Debrecenből heti egy járatot közlekedtet Antalyaba, a török Riviérára. Onnan pedig a Kemertől Alanyáig terjedő nyaralóterületre utaztatják az ügyfeleiket, ez a nyártól kibővül a heti egy sármelléki járattal.

Iglódi László, Benkő Attila és Göktas Merdol (fotó: Győrffy Árpád)
Iglódi László, Benkő Attila és Göktas Merdol (fotó: Győrffy Árpád)

A török charterlánc beindítására azzal nyílt lehetőség, hogy a repülőteret működtető cég hévízi tulajdonba kerülésével stabilizálódott a helyzet. A döntéshez hozzájárult, hogy a jelenlegi utasaik közül, mintegy 5-6 ezer fő lakik a Dunántúlnak ezen a részén, Sármellék vonzáskörzetében.

Az új charter június 16-tól augusztus 25-ig hetente egyszer közlekedik, várhatóan a Freebird Airlines közreműködésével. A tizenegyedik járat azért indul már a főszezon után, hogy a balatoni turizmusban dolgozóknak is lehetőséget kínáljanak, sőt megfelelő igény esetén további három héttel meg tudják nyújtani a szezont szeptemberben. Egy-egy gép a tervek szerint 180 utast szállít majd, de a főszezonban akár 204-210 személyesre is le tudják cserélni a gépeket.

A sármelléki gépek keddi napokon, napközben, úgymond "tengeri idő" szerint indulnak, hogy a törökországi érkezés után mindenki még aznap világosban megláthassa a tengert. Egyúttal azért is optimális az indulási idő, mert kényelmes autózással el lehet érni a repülőteret, ahol az ingyenes parkolóból szinte közvetlenül a gépre lehet szállni.

A Green Travel vezetői úgy látják, hogy az ingyenes parkolás és a kényelmes megközelíthetőség különösen nagy vonzereje lehet a Sármellékről induló charternek, hisz olcsóbbá és egyszerűbbé teszi az utat. Abban bíznak, hogy azok a honfitársaink is átpártolnak majd hozzájuk, akik jelenleg a bécsi repülőtérről indulnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai