Közeleg a karácsony...

Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy sorra jelennek meg a különféle gasztrokiadványok. Itt van mindjárt közülük kettő.

Egyik közülük a Magyar Konyha Top 10 Gasztrokalauz kiadványa, amelyben gyakorlatilag Top 10 hegyek találhatók. Van benne fine dining, gourmet, gasztrobár, terasz és kerthelyiség, kifőzde, mediterrán és ázsiai konyha. Többféle street food változat, burgerek, reggelizőhelyek, újhullámos kávézók, kézműves cukrászdák, borbárok, sörözők, mentes és vegán helyek, valamint pékségek toplistája. A kiadvány bevezetőjében, Vinkó József főszerkesztő írásából az derül ki, ők maguk, a készítők is csodálkoznak azon, mennyi és hány új hely nyílt a tavalyi kiadványhoz képest.És arra is felhívják a készítők a figyelmet, hogy kalauzok kimondottan ínyenceknek szánt topkiadvány. Tesztelőik között szakács, gasztronómus és újságíró szerepelt, egyikük sem pontozott a teszt során, hanem egyfjata hangulatjelentés alapján állították össze az idei listát.

 Másik pedig a HVG Könyvek gasztrosorozatába illeszkedve Wine Folly, A bor nagykönyve címet viseli, és szintén az ünnepi vásárlói könyvrohamra jelent meg. A magyar szerkesztők szerint ez a (szintén) topkiadvány nem egy egy szuszra való olvasmány, hanem inkább praktikus segédkönyv, amit akkor érdemes elővenni, amikor egy-egy téma (most adott esetben a bor) terítékre kerül.Ugyanis egy-egy borfajtáról a borrégiókon át sokféle információ nyerhető belőle. A könyv(sorozat) egyébként azért lett nagyon népszerű a világban mindenütt, mert "emészthető" nyelven és stílusban, szórakoztató módon mutatja be most például a boros alapokat, a különféle borstílusokat és borvidékeket.

Forrás: Vendég & Hotel


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?