Kulturális turisztikai menedzser képzés indul

Keresztféléves kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával a december 15-ig jelentkező első 15 fő ösztöndíjban részesül, amely megegyezik az első félév tandíjával.

A turizmus egyik alappillére a kulturális turizmus. A jövő szakemberei a képzésnek köszönhetően a legkorszerűbb tudással és nemzetközi rálátással felvértezve vághatnak majd bele attrakcióik modern, fenntartható és élményszerű bemutatásába. A képzésben résztvevők nemcsak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket is elsajátíthatnak a szakma neves előadóitól, továbbá hazai és nemzetközi projekteken keresztül ismerhetik meg a kulturális turizmus trendjeit - olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatójában.



A képzés azoknak ajánlott, akik már aktívan dolgoznak a kulturális turizmus területén, ugyanakkor szeretnék a legkorszerűbb látogatómenedzsment tudással jövőképessé tenni attrakciójukat, desztinációjukat. A kooperáció, az alkalmazkodás képessége és az inkubáció jelenti ma a versenyképességet, ami minden ezen a területen dolgozó szakember saját elvárása is.

A KÉPZÉS AZ ALÁBBI TUDÁST ADJA:

► a vonzerők értékelése, kontextusba helyezése
► digitális marketing és online ismeretek
► pályázatkezelés és projektmenedzsment
► kutatásmódszertani ismeretek, piacelemzés módszerek
► a turisztikai termék és attrakció tervezés, azok arculati támogatása
► fenntarthatósági szemlélet, családbarát gyakorlatok
► kulturális intézmények látogatóbarát szemlélete
► kulturális intézmények marketingkommunikációs fejlesztése

A képzés 2022 tavaszán indul.
Képzési idő: 2 félév
Képzés helyszíne: Budapest
Önköltség: 390.000 Ft/félév
December 15-ig jelentkező 15 fő számára ösztöndíjat biztosítunk, ami megegyezik az első félév tandíjával.
További információk: part.time@uni-corvinus.hu.

{youtube|id=pVEYQAOL9uc}


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.