hirdetés
hirdetés

Kútba eshet a százmilliárdos balatoni beruházás?

Az SCD által tervezett 23 turisztikai beruházás közül egyelőre egyetlen, a siófoki Aranypart Üdülőfalu és Kemping fejlesztésére vonatkozó tervekre van jogerős építési engedély.
hirdetés

Garanciát vállalunk arra, hogy a Balaton-fejlesztési programot meg fogjuk valósítani – jelentette ki Elkán Péter, az SCD Group kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy a tóparti elképzeléseik megvalósításában partnerként részt vevő Quinlan Privat ír befektetési alap sajtóhírek szerint megroppant, a volt tulajdonos pedig a feltételezések szerint magánvagyonát mentve, indoklása szerint azonban adózási és személyes okok miatt Írországból Svájcba költözött. A kérdés e hírekkel összefüggésben, hogy veszélybe kerülnek-e a tervbe vett balatoni beruházások?

Elkán Péter azt mondta: a Quinlan Privat volt tulajdonosának gazdasági ügyei az SCD-t nem érintik. Az ír Quinlan Privat egyelőre az SCD mellett áll a tóparti program megvalósításában Elkán Péter szerint, de egy előre nem látható vis maior helyzet sem okozna pánikot. A kommunikációs igazgató arról számolt be: a 23 tóparti projekt előkészítése továbbra is folyamatban van, az önkormányzatok 80 százalékával már sikerült megállapodniuk a helyi építési szabályzatok módosításáról, ez a fázis legkésőbb 2010 első negyedévéig befejeződik, és azt szeretnék, ha addigra négy-öt jogerős vagy legalábbis elvi építési engedélyük is lenne.

A 23 turisztikai beruházás közül egyelőre egyetlen, a siófoki Aranypart Üdülőfalu és Kemping fejlesztésére vonatkozó tervekre van jogerős építési engedélye az SCD-nek, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a megvalósítási sorrendben ez lesz-e a befektető zászlóshajója. Elkán Péter úgy fogalmazott: a tulajdonosok olyan beruházással szeretnék elindítani a Balaton Fejlesztési Programot, amely újra ráhelyezné a Balatont Európa turisztikai térképére.

– Az elmúlt években folyamatosan csökkent a külföldi vendégek száma a Balatonnál, ezért olyan „mágnesberuházással” szeretnénk indítani, ami üzemeltetőket is tudna vonzani Magyarországra – mondta Elkán Péter kommunikációs igazgató. Elkán Péter nem zárta ki, hogy ha rendeződik a hitelpiaci helyzet, az SCD egyszerre két-három beruházást is elindít. (sonline.hu)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés