hirdetés
hirdetés

Lyonba utazhatnak az Accent Hotels F&B házi versenyének győztesei

Az Accent Hotels idén újra megrendezte házon belüli rangos F&B versenyét, amelyen a szállodalánc legjobb felszolgálói, szakácsai és reggeliztetői mérették meg magukat. A színvonalas és jó hangulatú döntőnek a Metro Gasztro Akadémiája adott otthont, a győztesek pedig januárban meglátogathatják a SIRHA kiállítást és a Bocuse d'Or szakácsversenyt Lyonban - tájékoztatta lapunkat a szállodalánc.

hirdetés

Az Accent Hotels néhány év kihagyás után idén újra megrendezte saját F&B versenyét, amelyen a szállodalánc kollégái között három kategóriában keresték a legtehetségesebbeket. A döntőbe jutó négy szakács, hat felszolgáló és két reggeliztető mezőnye az előzetesen megtartott szállodai és régiós versenyeket követően alakult ki. A résztvevőket tapasztalt zsűri értékelte, melynek tagjai voltak Voleszák Zoltán (Schnitta-díjas éttermi mester), Somlai Tamás (Executive Chef – Up Hotel Budapest) és Verebélyi Róbert (Borszakértő – Bortársaság).

A szakácsoknak egy három fogásos menüt kellett elkészíteniük három óra alatt, melynek fő alapanyaga a pecsenye kacsa volt. A felszolgálók négyfős esküvői asztal díszítésével kezdték a versenyt, majd elméleti tudásukról kellett számot adniuk egy komplex tesztlap kitöltésével, végül pedig ízletes koktélokkal és kávékkal kápráztatták el a zsűrit és a résztvevőket. A reggeliztetők feladata egy meleg reggeli elkészítése volt, majd egy feladatlap kitöltését követően a zsűri által kiválasztott kávékat kellett prezentálniuk.

„A versenyzők szállodáik és régiójuk legjobbjaiként felkészülten és profi mentalitással érkeztek a döntőbe, bizonyítva a házakban folyó komoly szakmai munkát. Öröm számomra, hogy a tradicionális megoldások mellett újító gondolatokban sem volt hiány, hiszen az Accent Hotels fejlődésének ez az egyik mozgatórugója. Köszönöm minden résztvevőnek és felkészítőiknek is a versenybe fektetett kemény munkát, a győzteseknek pedig külön gratulálok remek teljesítményükhöz!" - mondta el Balázs Ferenc, az Accent Hotels F&B igazgatója.

A szakácsok közül Tóth Mihály (Kreinbacher Birtok) bizonyult a legjobbnak, a felszolgálók között Kodé Vanda (Colosseum Hotel) vitte a prímet, reggeliztető kategóriában pedig Gonda Henriett (T62 Hotel) lett a győztes.

Balról jobbra: Kódé Vanda, Tóth Mihály, Gonda Henriett
Balról jobbra: Kódé Vanda, Tóth Mihály, Gonda Henriett

A nyertesek a szakmai elismerés mellett három napot tölthetnek januárban Lyonban, és az utazás során ellátogatnak a SIRHA kiállításra és a Bocuse d'Or szakácsversenyre is.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk