Lyonba utazhatnak az Accent Hotels F&B házi versenyének győztesei

Az Accent Hotels idén újra megrendezte házon belüli rangos F&B versenyét, amelyen a szállodalánc legjobb felszolgálói, szakácsai és reggeliztetői mérették meg magukat. A színvonalas és jó hangulatú döntőnek a Metro Gasztro Akadémiája adott otthont, a győztesek pedig januárban meglátogathatják a SIRHA kiállítást és a Bocuse d'Or szakácsversenyt Lyonban - tájékoztatta lapunkat a szállodalánc.

Az Accent Hotels néhány év kihagyás után idén újra megrendezte saját F&B versenyét, amelyen a szállodalánc kollégái között három kategóriában keresték a legtehetségesebbeket. A döntőbe jutó négy szakács, hat felszolgáló és két reggeliztető mezőnye az előzetesen megtartott szállodai és régiós versenyeket követően alakult ki. A résztvevőket tapasztalt zsűri értékelte, melynek tagjai voltak Voleszák Zoltán (Schnitta-díjas éttermi mester), Somlai Tamás (Executive Chef – Up Hotel Budapest) és Verebélyi Róbert (Borszakértő – Bortársaság).

A szakácsoknak egy három fogásos menüt kellett elkészíteniük három óra alatt, melynek fő alapanyaga a pecsenye kacsa volt. A felszolgálók négyfős esküvői asztal díszítésével kezdték a versenyt, majd elméleti tudásukról kellett számot adniuk egy komplex tesztlap kitöltésével, végül pedig ízletes koktélokkal és kávékkal kápráztatták el a zsűrit és a résztvevőket. A reggeliztetők feladata egy meleg reggeli elkészítése volt, majd egy feladatlap kitöltését követően a zsűri által kiválasztott kávékat kellett prezentálniuk.

„A versenyzők szállodáik és régiójuk legjobbjaiként felkészülten és profi mentalitással érkeztek a döntőbe, bizonyítva a házakban folyó komoly szakmai munkát. Öröm számomra, hogy a tradicionális megoldások mellett újító gondolatokban sem volt hiány, hiszen az Accent Hotels fejlődésének ez az egyik mozgatórugója. Köszönöm minden résztvevőnek és felkészítőiknek is a versenybe fektetett kemény munkát, a győzteseknek pedig külön gratulálok remek teljesítményükhöz!" - mondta el Balázs Ferenc, az Accent Hotels F&B igazgatója.

A szakácsok közül Tóth Mihály (Kreinbacher Birtok) bizonyult a legjobbnak, a felszolgálók között Kodé Vanda (Colosseum Hotel) vitte a prímet, reggeliztető kategóriában pedig Gonda Henriett (T62 Hotel) lett a győztes.

A nyertesek a szakmai elismerés mellett három napot tölthetnek januárban Lyonban, és az utazás során ellátogatnak a SIRHA kiállításra és a Bocuse d'Or szakácsversenyre is.

 

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.