hirdetés
hirdetés

Magyar Világtalálkozó július elején

Július 1-8 között rendezik meg második alkalommal a Magyar Világtalálkozót. Nyolc nap, tizenkét helyszín, mintegy száz program.

hirdetés

A tavaly már sikerrel bemutatkozott rendezvény rendkívüli lehetőséget nyújt a világ minden részén élő magyarok közötti kapcsolatok kialakítására, az együttműködésre. A Panoráma Világklub-hálózat és számos szervezet társrendezésében és együttműködésével idén Budapesten és négy vidéki városban zajlik a II. Magyar Világtalálkozó. A nyolc nap, tizenkét helyszínének mintegy száz programjából minden korosztály kedvére válogathat. A rendezvények zöme Budapest belvárosában zajlik: az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a SYMA Rendezvényközpont csarnokaiban, a Kálvin téri templomban, az Óbudai Egyetemen és a Stefánia Palotában. Vidéken: Balatonlellén, Fonyódon, Szegeden és Örkényben lesznek programok.

A Külhoni Magyar Filmszemlére, a Nemzetközi Kulturális Gálaestre és a megnyitó ünnepségre, melyet közéleti konferencia követ, az Uránia Filmszínházban kerül sor. Július 4-e az 56-os szabadságharc emléknapja; ez alkalomból ifjúsági harci játékokat rendeznek a Corvin köz környékén. Kialakítják a Budapest forradalmi emlékhelyeit összekötő zarándokutat és megtartják az 56-osok találkozóját.

Országjáró kirándulások keretében Magyarország több vidékére, városába is ellátogathatnak a résztvevők. Július 7-8-án a Syma Rendezvénycsarnokban 5000 négyzetméteren nemcsak különféle ország-pavilonok várják látogatókat. Ott lesz az Magyar Turizmus Zrt. és országos TDM stand létrehozására is elindult a kezdeményezés. Az ismerkedést a különféle országokba szakadt magyarok életével rengeteg kulturális, gasztronómiai és családi program egészíti ki. A Világtalálkozóra utazóknak a MÁV Start 50 százalékos utazási kedvezményt nyújt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai