hirdetés
hirdetés

Hallo Nachbar...

hirdetés

A bajorországi Kemptenben – amit a németországi turizmus szempontjából fontos szerepet játszó Allgäu kapujának is hívnak – a város vezetősége, a helyi Volkshochschule (Népfőiskola), a Haus International Kempten és a Freundschaftskreis der Partnerstädte Kempten évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a turisták szívélyes vendéglátása mellett a városka lakosai is lehetőséget kapjanak idegen tájakkal, országokkal való ismerkedésre. Ezért is hívták életre a "Hallo Nachbar ..." elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy a közeli országok bemutatkozási lehetőséget kapjanak a bajor városkában.

Ebben az évben Magyarország kerül sorra, melynek apropóját többek között az is adja, hogy Kemptennek van egy magyar testvérvárosa: Sopron, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt. Ennek kapcsán október 18. és november 23. között hazánk többször is reflektorfénybe kerül. Múlt csütörtökön, a rendezvénysorozat nyitó eseményén, a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete színeiben Gyuricza Bernadett külképviselő tartott egy 60 perces előadást Magyarország legfontosabb turisztikai attrakcióiról a hazánk iránt nagy érdeklődést mutató közönség számára. Fischer Lajos, Kemptenben élő tanár, a partnervárosi kapcsolatokért felelős egyesület egyik elöljárója előadásában pedig a magyar feltalálókat mutatta be. A következő alkalmak során az érdeklődők betekintést kapnak a magyar politikába, a magyar irodalomba, a magyar zenébe, majd pedig a záró rendezvény során a Müncheni Magyar Főkonzulátus, Chiovini Rita konzul előadásában a bajor-magyar kapcsolatok történetébe. Az azt követő záró bulin pedig lehetőségük nyílik magyar ínyencségek, borok kóstolására is.

A németországi turisztikai képviselet munkája során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ápolja a kapcsolatokat a Németországban tevékenykedő, különféle magyar vonatkozású szervezetekkel, hogy kihasználva a szinergiákat minél több és változatosabb megjelenési lehetőséget biztosítson hazánk számára.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk