hirdetés
hirdetés

Májusban nyit a Kumánia gyógyfürdo

Május elsején adjuk át Kisújszálláson a gyógyfürdot és a hotelt – mondta el Kecze István polgármester a Torkos György fürdoigazgatóval megtartott közös tájékoztatóján.

hirdetés

Az új beruházás 2010 tavaszán parkoló építésekkel indult, a tényleges munka 2011 elején kezdodött meg. A Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdo, valamint a Hotel Kumánia bruttó 1,8 milliárd forintból valósul meg, amelynek mintegy 50%-a uniós támogatás – az Észak-alföldi operatív program egy-egy kiírása alapján. A beruházás részeként megújul a korábbi fürdo, épül egy új medence, amely két korábbi medencével közösen kap egy 58 méter átméroju medenceteret – mondta polgármester. A kisújszállási fürdot szeretnénk minél hamarabb országos rangra emelni, ez nemcsak a strand, hanem a hotel szempontjából is fontos, hiszen az új, háromcsillagos szállodában már kényelmesen pihenhetnek a városba érkezok, és így nem csak egy napra maradhatnak – mondta a fürdoigazgató, aki kiemelte a fürdo érdekességeit: a szaunavilágot és a kavicsos Kneipp-medencét.

Mivel több medence is fedett lesz, azok rossz idoben és télen is használhatóak lesznek.Külön vonzereje a fürdonek, hogy a megyében egyedül itt van fizioterápiás szakorvosi ellátás – tette hozzá Torkos György, aki pályáztatás után nyerte el ezt az állást, és aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen az o nevéhez fuzodik Cserkeszolo gyógyfürdojének modernizálása és bovítése, és az uniós támogatással megvalósult háromszintes, hatmedencés téli fürdot is az o idejében hozták teto alá. Cserkeszolo Gyógy- és Strandfürdo igazgatójaként az ott eltöltött nyolc év alatt lett országos jelentoségu besorolású a fürdogyógyászat, az OEP pedig már tízféle gyógykezelést finanszíroz. Kisújszálláson májusban a XV. Kun Viadalt, júniusban a Bagaméri családi fesztivált rendezik meg, részt vehetünk az V. Kisujszállási Halászlé- és Halételfozo Fesztiválon júliusban, és szeptemberben a III. Kivilágos Kivirradtig fesztivál várja az idelátogatókat. Nyári táborozásra a Nagykunsági lovastábor csalogatja az érdeklodoket

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai