hirdetés
hirdetés

Már Győrben is közbringára pattanhatunk

Budapest és több vidéki város után Győrben is kiépítették a közösségi kerékpárkölcsönző rendszert, amely a vidéki városok közül a legtöbb, összesen 180 bicikliből áll - közölték a projektet bemutató szerdai sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

hirdetés

Polgári István, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztálya stratégiai csoportjának vezetője elmondta, hogy a GyőrBike nevű rendszert 125 millió forintból, száz százalékban európai uniós forrásból építették ki. Az augusztusban kezdődő tesztidőszak után várhatóan szeptemberben elindulhat a kölcsönzés.

Tájékoztatása szerint 23 kölcsönzőállomást hoztak létre, összesen 256 dokkolóval. Az állomások 3-4 percnyi sétára vannak egymástól. Hozzátette: a kerékpárok számát eredményes üzemeltetés esetén 180-ról 215-re növelnék. Borbély András, az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője közölte: a célközönséget elsősorban a 14 év felettiek és az egyetemista korosztály jelenti.

A kölcsönzésnél megkülönböztetik az állandó és az alkalmi felhasználót: az előbbiek a fél évre vagy egy évre szóló szerződéskötés után egy plasztikkártyával érintés után bármikor használhatják a kerékpárt, míg az utóbbiak online regisztráció után egy kód segítségével tehetik ugyanezt. Kitért arra, hogy a díjszabás rendszere még kiépítés alatt van.

A kerékpárok és a kölcsönzőállomások megjelenésükben megegyeznek a Győr címerében és a 2017-es nyári ifjúsági olimpiai fesztivál arculatában található színekkel, így fehér alapon kék, zöld, narancssárga és rózsaszín az arculati eleme a rendszernek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk