Marbellára költözött a Zsidai Csoport

De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A dél-spanyolországi híres üdülőhelyen, Costa del Solon működő Kempinski Hotelben kapott Zsidai Zoltán Roy és csapata arra megbízást, hogy újrapozícionálják – a budapesti Kempinskihez hasonlóan –a ház lobbyját, vendégterét és teljes gasztronómiai kínálatát. Így született meg, és adják át folyamatosan az El Paseo del Mar gasztronómiai központot, benne az itthonról is ismert Baltazár Bar & Grillel, valamint egy nagyon top koktél- és borbárt, és a tengerparti részen kialakították a Spíler Beach Clubot, a medencék mellett pedig a Spíler Pool Bart. A helyről, átalakításról és az együttműködés részleteiről kérdezzük Zsidai Royt.

Lokáció

Fantasztikus adottságú tengerpartról beszélünk: közelben Marbella legjobb golfpályái (és mint tudjuk, ez a vidék a lovassportok mellett a golf hazája), amely tavasszal és ősszel nagyban meghatározza a ház vendégkörét is. Emellett családosok, párok látogatják alapvetően a szállodát, úgy kellett tehát kialakítani a koncepciót, hogy mindenben a vendégek kényelmét, esztétikai és gasztronómiai élményét szolgálja. A marbellai és a budapesti Kempinski tulajdonosi köre egy és ugyanaz – innen érkezett a felkérés a magyar tapasztalatok alapján, hogy a resort teljes koncepcióját alakítsuk át.

Palotaforradalom

Bár sok éttermet, bárt alakítottunk már ki, de tengerparti resorttal még nem volt dolgunk, úgyhogy egyet tudtunk teljes biztonsággal: itt egész másféle szolgáltatást kell létrehozni, mint amit eddig valósítottunk meg. A lokáció, a ház egyedülállóan különleges építészeti megoldásai mind arra sarkallak, hogy itt egy meghökkentő, „wow” élményt adó design,  laza belső építészeti megoldásokkal és ehhez szorosan illő gasztrokínálattal szülessen.

A hely alapján először felmerült, hogy egy hacienda típusú témára fókuszálunk, de aztán elvetettük ezt az ötletet, hiszen annyira csodálatos, hatalmas, egy dél-spanyol palota hangulatát hozó a marbellai Kempinski épülete, itt a nagy terekben nem érvényesülnének apró finomságok, vagy jegyek. Igazán meghökkentő, laza és egyben nagyon vagány élmény kell – így Bara Ákos belsőépítész tervei alapján ezt a vonalat vittük végig a megjelenésben és a konyha kialakításának során.

Gasztrovilág

Az étel- és italválaszték kialakítása olyan volt, akár egy kirakós játék. Lassan minden egymás mellé került, így alkotva kerek egészt. Két étterem és két bár koncepcióját, az ehhez szükséges technológiát, teljes személyzetet mi raktuk össze, végig szem előtt tartva, hogy Andalúziában járunk, ezért a helyi (top)gasztronómiai kínálat erőteljesen szerepel.

Meg az az igazság, nincs is arrafelé túl nehéz dolgunk alapanyag tekintetében. Mivel Barcelona a gin-tonik őshazája, természetes, hogy ital kínálatban a helyi koktélkultúrát használtuk fel, ahogy ételek frontján az éttermekben a halak viszik a prímet – mi más? Hiszen a tonhal kultúra bölcsője is errefelé található, naná, hogy olyan tonhalválaszték van az étlapon, amely a környéken párját ritkítja.

Személyzet

A működéshez szükséges személyzet felhajtásának oroszlánrészét fejvadászok végezték, és annyira szerencsénk volt, hogy a kulcspozíciókra nagytudású, nagynevű spanyol topséfeket hoztak interjúztatni ill. próbamunkára. Nyitásra – ami Húsvét táján volt - természetesen itthonról is kivittünk egy csapatot, ezért ez elég húzós időszakra sikeredett: itthon pótolni kellett a kiesett kollégák munkáját, ott pedig időre betanítani az induló csapatot mindarra, amit a mi kollégáinktól sajátítottak el.

Forrás: Vendég


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.