hirdetés
hirdetés

Még mindig emlékeznek Ferenc Józsefre Venezuelában…

A Venezuelai Bolivári Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége csütörtökön sajtófogadást tartott az ország turisztikai adottságainak népszerűsítésére.

hirdetés

A kormányzat szándékában áll az országba irányuló turizmus fellendítése. (A népszerűsítő kampányok mellett rendeletileg előírták, hogy a bankok hitelállományuk 2,5 százalékát kötelesek turisztikai fejlesztések céljára odaítélni). A kormányzati szándék jegyében Dr. Adriana A. Gottberg Gil, ideiglenes ügyvivő asszony és csapata alapos tájékoztatást adott az egzotikus országról.

A hazánknál tízszer nagyobb dél-amerikai ország nemcsak kőolaj kincsben, de érintetlen természeti szépségekben is igen gazdag. A lakosság legnagyobb hányada hat, milliós lélekszámú nagyvárosban koncentrálódik. A rossz közbiztonságáról elhíresült főváros, Caracas többmilliósra duzzadt.(Egy Ferenc József nevű magyar építésznek sokat köszönhet a venezuelai főváros, és említésre méltóaz is, hogy máig igen aktív magyar közösség él itt).

A napsütötte tengerpartoktól a 2200 méter magas hegyekig, az esőerőktől kezdve a sivatagi, száraz területekig minden megtalálható itt. Az ország területének 20 százaléka eredeti állapotában megőrzött, védett terület. A Canaima Nemzeti Parkban találhatóak a Föld legősibb sziklafennsíkjai, és itt látható a 979 méter magas Angel Falls, a világ legmagasabb vízesése. Az Orinoco torkolatánál és mellékágai mellett az indián őslakosság maradvány törzsei még őrzik eredetei életformájukat. Latin-Amerika legnagyobb tengeri nemzeti parkjaként tartják számon a Los Roques szigetcsoportot, a turisták kedvelt célpontját. A klíma kedvező, meleg, a száraz időszak novembertől áprilisig tart. Venezuela az ökoturizmus, a természetjárás, a kaland- és extrém sportok igazi terepe.

Néhány praktikus információ:

Nem kell vízum, ha a tartózkodás nem haladja meg a 90 napot. Az úti okmánynak elutazáskor még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Sárgaláz és más trópusi oltások felvétele nem kötelező, de ajánlott. Budapestről a TAP, a Lufthansa és az Air France (mindegyik átszállással) repít utasokat a Simón Bolivar nemzetközi repülőtérre. Venezuela elhagyásakor készpénzben reptéri illeték fizetendő, mintegy 65 USD értékben. Pénznem: Új Bolivar, VEF. Helyi idő: GMT -4 óra.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai