Megérkezett Párizsba az Air France első Airbus A220-asa

Szerda hajnalban megérkezett Kanadából az Air France első Airbus A220-300-as keskenytörzsű repülőgépe. A 20 százalékkal kevesebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethető gépet a légitársaság a  rövid- és középtávú járatok teljesítéséhez használja majd október végétől - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az Air France még 2019-ben rendelt 60 darabot az európai gyártótól, ezek várhatóan 2025-ig  érkeznek  meg  a  flottába, az idősebb Airbus A318-asokat  és  A319-eseket váltják ki. A 30 példányra szóló rendeléssel és további 30-ra vonatkozó opcióval az Air France a típus legnagyobb európai megrendelője.
 
Az első példányok október 31-én állnak kereskedelmi forgalomba, Párizs-Charles de Gaulle-ról Berlinbe, Madridba, Barcelonába, Milánó-Linatéra és Velencébe közlekednek majd az első hetekben. A téli menetrendi időszakban Bologna, Róma, Lisszabon és Koppenhága is felkerül a célállomások listájára.
 
Benjamin Smith, az Air France-KLM vezérigazgatója azt mondta, „ez az új típus és az általa biztosított teljesítmény rendkívüli eszköz a légitársaság kezében, hiszen ma a flottamegújításból származik az emissziócsökkentés jelentős része. Ezért is fektetünk pénzt  a  legújabb  repülőgépek  vásárlásába,  illetve  egyebek között fenntartható forrásból származó kerozint használunk, hogy környezetbarátabbá tegyük a
légiközlekedést.
 
Anne  Rigail,  az  Air France vezérigazgatója azt emelte ki, hogy egy új repülőgép érkezése mindig különleges egy légitársaság számára. „Az Air France-nál több mint két évet dolgoztak azért, hogy ez a pillanat megvalósulhasson és nagyon várjuk, hogy az  utasaink  is  megtapasztalják  az  Airbus  A220-as  nyújtotta  kényelmet. A kabin tágasabb, világosabb, Wi-Fi kapcsolat is elérhető a fedélzeten, mindez példázza, hogy
az Air France minőségi szolgáltatást nyújt”.
 
Az első példány a Le Bourget nevet kapta, az Air France ezzel is tiszteleg a város, illetve az általa a légiközlekedésben betöltött fontos szerepe előtt. Az új festésmintának megfelelően a törzs első részén, és a szárnyvégeken is helyet kapott az Air France emblemaitkus logója, a szárnyas csikóhal.


Egy gazdaságos és környezetbarát repülőgép

Az Airbus A220-300-as kategóriája leginnovatívabb és leggazdaságosabb típusa, amely tökéletesen illeszkedik az Air France rövid- és középtávú hálózatába. Az A318- asokhoz és A319-esekhez képest egy székre vetítve 10 százalékkal alacsonyabb költségszint mellett üzemeltethető, üzemanyag-fogyasztása és károsanyag- kibocsátása 20 százalékkal alacsonyabb, illetve a gép 34 százalékkal halkabb is. Ezek a tulajdonságok fontos tényezőnek számítanak a légitársaság környezeti lábnyomának csökkentésében, és korábban tett vállalásainak elérésében. Az Air France 2030-ra egy utaskilométerre vetítve a 2005-ös szint felére kívánja csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen karbonsemlegesen kíván működni.

A legnagyobb kényelem
 

Az Air France A220-300-asai 148 utast tudnak a fedélzetükre venni, az üléskonfiguráció szokatlan, 3-2, így egy sorban hat helyett 5 ülés található, de ennek is köszönhetően az utasok 80 százaléka vagy folyosó, vagy ablak melletti helyet kaphat. A fedélzeten turista és üzleti osztályon lehet utazni, a bőrrel borított, ergonomikus kialakítású ülések a kategóriában a legszélesebbek (48 cm), 118 fokra dönthetők, fejtámlájuk állítható. Az ülés háttámlájából széles asztal hajtható le, pohártartó, USB A és C csatlakozó, valamint telefon/tablettartó is rendelkezésre áll.

A kategóriájában legtágasabb és legvilágosabb kabinban az Air France színei a meghatározók: a kék különböző árnyalatai és a piros mellett a fehér dominál, amely tovább növeli a tágasság érzetét. A szövetek halszálkás mintázatúak. A nagy ablakok jó kilátást nyújtanak és rengeteg fényt engednek be, az utasok kényelmét állítható hangulatvilágítás is biztosítja, amely a le- és felszállás idején megnyugtató fényeket bocsát ki. A tágas, fej feletti csomagtárolók könnyen elérhetők, folyosó pedig szélesebb, hogy az utasok és a személyzet is kényelmesebben mozoghasson.

Az utasok egészségéről az Air France egészségvédelmi intézkedései mellett a repülőgépbe szerelt HEPA-szűrők is gondoskodnak, amelyek a vírusok, így a koronavírusok 99,9 százalékát képesek felfogni, a levegő pedig minden harmadik percben cserélődik a fedélzeten.

 


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.